Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Juleskinke kan man kjøpe ferdig kokt i butikken. Skinken egner seg ypperlig til raske smakfulle førjulsretter. Denne retten krever lite forberedelse og er til god hjelp i en travel førjulstid.

Ingredienser

  • 115 kg ferdig kokt juleskinke

Rotgrønnsaker:

  • 2 ss olje
  • Saften 1 stk appelsin
  • 1 ss honning
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 3 stk gulrot i staver
  • 14 stk kålrot i staver
  • 14 stk sellerirot i staver
  • 2 stk rødløk i båter
  • 1 stk fennikel i båter
  • 8 stk potet delt i to på langs

Panering:

  • 3 ss griljermel
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 30 g parmesan

Slik gjør du

Du trenger: Juleskinke, olivenolje, appelsin, flytende honning, soyasaus, salt, pepper, gulrot, kålrot, knollselleri, rødløk, fennikel, mandelpoteter, griljermel, parmesan, persille og smør.

1. Bland sammen olivenolje, saften av en appelsin, flytende honning og soyasaus i en stor bolle.

2. Vend grønnsaker og potet inn i blandingen, krydre med salt og pepper. Legg det over i en ildfast form eller langpanne og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene på 225 °C i 20-25 minutter, eller til de er knapt møre.

3. Skjær juleskinke i skiver og legg dem over grønnsakene i formen.

4. Bland alle ingrediensene til paneringen og strø den over skinken.  Fordel eventuelt noen små klatter med smør på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til paneringen er gyllen, og kjøttet er varmt.

Maten er klar til servering. En klatt med rømme eller god sennep smaker godt til dette.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.