Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

  • 1,2 kg ferdig kokt juleskinke

Rotgrønnsaker:

  • 2 ss olje
  • Saften 1 stk. appelsin
  • 1 ss honning
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 3 stk. gulrot i staver
  • 0,25 stk. kålrot i staver
  • 0,25 stk. sellerirot i staver
  • 2 stk. rødløk i båter
  • 1 stk. fennikel i båter
  • 8 stk. potet delt i to på langs

Panering:

  • 3 ss griljermel
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 30 g parmesan
Del

Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Juleskinke kan man kjøpe ferdig kokt i butikken. Skinken egner seg ypperlig til raske smakfulle førjulsretter. Denne retten krever lite forberedelse og er til god hjelp i en travel førjulstid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1,2 kg ferdig kokt juleskinke

Rotgrønnsaker:

  • 2 ss olje
  • Saften 1 stk. appelsin
  • 1 ss honning
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 3 stk. gulrot i staver
  • 0,25 stk. kålrot i staver
  • 0,25 stk. sellerirot i staver
  • 2 stk. rødløk i båter
  • 1 stk. fennikel i båter
  • 8 stk. potet delt i to på langs

Panering:

  • 3 ss griljermel
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 30 g parmesan

Slik gjør du

Du trenger: Juleskinke, olivenolje, appelsin, flytende honning, soyasaus, salt, pepper, gulrot, kålrot, knollselleri, rødløk, fennikel, mandelpoteter, griljermel, parmesan, persille og smør.
  1. Bland sammen olivenolje, saften av en appelsin, flytende honning og soyasaus i en stor bolle.

  1. Vend grønnsaker og potet inn i blandingen, krydre med salt og pepper. Legg det over i en ildfast form eller langpanne og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene på 225 °C i 20-25 minutter, eller til de er knapt møre.

  1. Skjær juleskinke i skiver og legg dem over grønnsakene i formen.

  1. Bland alle ingrediensene til paneringen og strø den over skinken.  Fordel eventuelt noen små klatter med smør på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til paneringen er gyllen, og kjøttet er varmt.

Maten er klar til servering. En klatt med rømme eller god sennep smaker godt til dette.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB14 27.01.2023 22:51:09