Klassisk rakfisk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på klassisk rakfisk med kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk. purre og god lefse.

Ingredienser

  • 300 g rakfisk
  • 4 stk. kokte mandelpotet
  • 4 ss seterrømme
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 stk. purre
  • 4 stk. lefse

Slik gjør du

  1. Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Fjerne skinnet. Skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde. Finhakk rødløk og purre.
  2. Server fisken med potet, rømme, rødløk. purre og lefse. 
Her er oppskriften beregnet som en forrett, skal du spise rakfisk til hovedrett bør du beregne ca 200 g per porsjon + mer av poteter, rømmer, grønnsaker og lefser.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie