Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Rakfisk

Ingredienser

  • 300 g rakfisk
  • 4 stk. kokte mandelpotet
  • 4 ss seterrømme
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 stk. purre
  • 4 stk. lefse
Del

Klassisk rakfisk

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på klassisk rakfisk med kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk, purre og god lefse.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 300 g rakfisk
  • 4 stk. kokte mandelpotet
  • 4 ss seterrømme
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 stk. purre
  • 4 stk. lefse

Slik gjør du

  1. Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Fjerne skinnet. Skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde. Finhakk rødløk og purre.
  2. Server fisken med potet, rømme, rødløk. purre og lefse. 
Her er oppskriften beregnet som en forrett, skal du spise rakfisk til hovedrett bør du beregne ca 200 g per porsjon + mer av poteter, rømmer, grønnsaker og lefser.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 09.02.2023 10:42:40