Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rakfisk

Klassisk rakfisk

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g rakfisk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 stk. purre
  • 4 stk. kokte mandelpotet
  • 4 ss seterrømme
  • 4 stk. lefse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 294 kcal
Fett 12 g
Protein 18 g
Karbohydrater 28 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på klassisk rakfisk med kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk, purre og god lefse.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g rakfisk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 stk. purre
  • 4 stk. kokte mandelpotet
  • 4 ss seterrømme
  • 4 stk. lefse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 294 kcal
Fett 12 g
Protein 18 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Her er oppskriften beregnet som en forrett, skal du spise rakfisk til hovedrett bør du beregne ca 200 g per porsjon + mer av poteter, rømmer, grønnsaker og lefser.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 06.11.2024 03:27:19