Kokt torsk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det er typisk torsk å være god. Denne fabelaktige råvaren er en kulturbærer av rang og faktisk også vår mest spiste fisk. Nytrukket torsk smaker nydelig og er også for mange et kjærkomment innslag på julemenyen.  

Ingredienser

  • 2 kg torsk i skiver
  • ½ dl salt per liter vann

Agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g smør , i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss frisk kruspersille , hakket
  • 1 ss sitronsaft
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt hvit pepper

  • 600 g potet
  • ½ stk sitron , i båter

Slik gjør du

  1. Kok potet i en kjele med vann til de er møre. Stikk en liten kniv i poteten, glir den lett av er poteten ferdig kokt.
  2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken.
  3. Kok opp kremfløte og la den koke inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Kok opp vann og salt i en vid kjele. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.