Kokt torsk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Torsk er en fabelaktig råvare som like gjerne kan serveres en enkel hverdag som til søndagsmiddag eller julemiddag. Det finnes knapt noe bedre enn nytrukket torsk eller skrei med sandefjordsmør, agurksalat og kokte poteter.

Ingredienser

  • 2 kg torsk i skiver

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g smør , i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss frisk kruspersille , hakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

  • 0,5 stk. sitron , i båter

Slik gjør du

  1. Skjær agurk i tynne skiver med ostehøvel og legg i en bolle.
  2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper, og hell laken over agurkskivene.
  3. Kok opp kremfløte til sandefjordsmør, og la den koke inn til litt under halvparten.
  4. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Sausen må ikke koke etter at smøret er pisket inn.
  5. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Kok opp vann i en vid kjele, og tilsett 1/2 dl salt per liter vann. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.

Server nytrukket torsk med sitronbåter, agurksalat, sandefjordsmør og kokte poteter.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.