Ingredienser

  • ca. 800 g hel ørret eller røye
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. gulrot
  • 2 kvister frisk dill
  • 2 ss olje

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 4 stk. reddik
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 2 stilker frisk dill
Del

Grillet ørret med agurksalat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helgrillet fjell- eller sjøørret, eller kanskje en lekker røye? Hel fisk på 500-800 gram er fantastisk å grille, og en grillrist gjør jobben enklere. Grillet sitron, agurksalat med sommerlig selskap av reddik, norske nypoteter og en klatt rømme gjør matopplevelsen komplett. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • ca. 800 g hel ørret eller røye
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. gulrot
  • 2 kvister frisk dill
  • 2 ss olje

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 4 stk. reddik
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 2 stilker frisk dill

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær av hodet på fisken litt på skrå bak finnene ved hodet. Skjær eller klipp av buk- og ryggfinner. Tørk fisken godt inni og utenpå og lag noen kutt i skinnet på begge sider. Krydre med salt og pepper inni og utenpå. 
  2. Legg noen skiver sitron, skivet sjalottløk og gulrot i buken sammen med dillkvister. Pensle fisken med litt olje og legg den i en grillrist. Har du ikke grillrist, kan du surre fisken med litt bløtlagt hyssing. 
  3. Grill fisken over direkte varme 4-5 minutter på hver side. Flytt den deretter over på indirekte varme og la den steke ferdig, ca 10 minutter til. Fisken er ferdig når bena løsner fra kjøttet. 
  4. Bruk ostehøvel eller mandolin og skjær agurk og reddik i tynne skiver. Ha skivene i en bolle og tilsett eddik, sukker og vann. Bland godt og la stå og safte seg til servering. Smak til med salt og pepper, og tilsett hakket dill. 

Del gjerne en sitron i to og legg den på grillen med snittflaten ned samtidig som du griller fisken. Da har du deilig ekstra dressing til fisken. Nypoteter og en klatt rømme hører med til servering. Grillet ørret med agurksalat

Grillet ørret med agurksalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant