Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Kyllinglår med sitronpasta
Sitronpasta, eller pasta limone, er en enkel pastarett med tydelig smak av frisk sitron. Sammen med saftig kyllinglår, får du en mettende rett som er enkel å lage. Fløtesausen gjør retten kremet og frisk, og gjør seg like godt en varm sommerkveld som på en regntung hverdag.
- 2 stk. kyllinglår naturell
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 båt hvitløk
- 2 ss bladpersille
- 40 g parmesan
- 30 g smør
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. sitron
- 0.5 ts kvernet pepper
- 3 dl matfløte
- 200 g pasta penne
Tirsdag
Stekt makrell
På Sørlandet er makrellen en yndet gjest på sommerhalvåret. Den er trofast og ikke minst lettlurt. Det å fiske makrell er utrolig morsomt, kanskje spesielt for dem som ikke får så veldig mye fisk på kroken resten av året. Den ekte sørlending serverer makrellen helstekt med agurksalat, rømme og kokte nypoteter.
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 0.5 ts salt
- 1 ss sukker
- 2 ss eddik, 7 %
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 4 stk. makrell
- 4 ss hvetemel
- 1 ss salt
- 1 ts pepper
- 4 ss smør
Onsdag
Aspargessuppe
Server deilig, hjemmelaget aspargessuppe som en forrett eller som en deilig suppemiddag med brød og for eksempel en god spekeskinke.
- 500 g frisk grønn asparges
- 1 stk. løk
- 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 dl matfløte
- 2 ss margarin
- 1 ss sitronsaft
Torsdag
Grillet laks med agurksalat
Laks med agurksalat er en klassiker! Her har fisken fått en sving innom grillen, og blitt glasert av en deilig lime- og honningglaze. Samtidig har agurksalaten fått litt ekstra piff med en deilig lime- og chilidressing. Godt er det, klassiker eller ei!
- 2 stk. agurk
- 1 boks hermetiske kikerter
- 0.5 stk. rødløk
- 0.25 potte frisk dill
- 2 ss bladpersille
- 100 g fetaost
- 800 g laksefilet
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. lime
- 3 ss honning
- 1 ss rapsolje
- 0.5 dl olivenolje
- 1 stk. lime
- 1 ss brunt sukker
- 0.5 ts grovt chilikrydder
Fredag
Dumplings med asiatisk dip
Smakfulle dumplings fylt med kjøttdeig av svin eller kylling. Kjøttdeigen blander du med kål, vårløk, hvitløk, soyasaus og sesamolje - noe som gir både deilig smak og konsistens. Server med karamellisert kokosdip – en sødmefull, salt og kremet dipp du lett blir avhengig av!
- 5 dl kokosmelk
- 0.5 dl soyasaus
- 0.5 dl søt eddik
- 300 g hodekål
- 0.5 ts salt
- 2 stk. vårløk
- 300 g kjøttdeig av svin
- 2 båt hvitløk
- 1 ts frisk ingefær
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 pk gyoza ark (dumplings ark)
- 1 dl vann
- 1 dl vann
Lørdag
Enkel biffsalat
Biffsalat er ikke bare en sunn og god middag, det går også kjapt! På under under 20 minutter kan du diske opp med denne fargerike middagssalaten med biff av storfe.
- 600 g biffkjøtt i strimler
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss flytende margarin
- 200 g fullkornsnudler
- 2 stk. tomat
- 1 stk. avokado
- 2 stk. vårløk
- 1 pk ruccula
Søndag
Koteletter med peppersaus
Alt i en panne og full av smak! Du kan bruke sommerkoteletter eller vanlige svinekoteletter, for med jordskokk, sopp og en kremet peppersaus blir det aldri feil. Perfekt når du vil ha noe litt ekstra, uten å bruke mange kjeler eller masse tid.
- 500 g jordskokk
- 8 stk. sjalottløk
- 1 båt hvitløk
- 250 g frisk sjampinjong
- 4 stk. sommerkoteletter
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss smør
- 1 ss balsamicoeddik
- 2.5 dl kyllingkraft
- 0.5 ts tørket timian
- 1 ts kvernet pepper
- 3 dl kremfløte
- 100 g frisk spinat
- 1 neve frisk basilikum
Dessert
Jordbærkake
Jordbærkake er kaken du lager når du virkelig vil imponere. Den består av luftig sukkerbrød fylt med frisk jordbærsaus og hjemmelaget vaniljekrem, og toppes med friske jordbær, gelé, myk krem og sprø krokan. En nydelig jordbærkake som passer perfekt til festlige anledninger som 17. mai, sommerfest, konfirmasjon eller bursdag.
- 0.5 stk. vaniljestang
- 3 stk. gelatinplater
- 3 dl helmelk
- 4 stk. eggeplomme
- 0.5 dl sukker
- 1 ss maisenna
- 5 stk. egg
- 125 g sukker
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 200 g frosne jordbær
- 1 stk. lime
- 300 g jordbær
- 0.5 pk gelépulver med jordbærsmak
- 1.25 dl vann
- 2 dl kremfløte
- 1 ss melis
- 2 dl krokandryss (kakepynt)
Restetips
Bondeomelett
I en bondeomelett kan du få brukt opp det du har av rester, enten det er kokte poteter, pølser, stekt kjøtt eller en halv løk. Dette blir en super restemiddag!
- 300 g kokt skinke
- 500 g kokte poteter
- 0.5 stk. purre
- 2 ss margarin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 6 stk. egg
- 1 dl matfløte
- 1 dl vann
- 10 stk. cherrytomat
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






