Bondeomelett

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Omelett, eggepanne, frittata eller tortilla – kall det hva du vil! Fellesnevneren er at det er rask, sunn og smakfull mat som kan varieres i det uendelige og som smaker nesten like godt kald som varm. Har du rester igjen har du en super lunsj i morgen. 

Ingredienser

  • 300 g kokt skinke eller røkt skinke i bit
  • 6 stk egg
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 500 g kokte poteter
  • 12 stk purre
  • 10 stk cherrytomat
  • 1 dl matfløte

Slik gjør du

  1. Del skinke, poteter og purre i biter.
  2. Varm olje i en stekepanne og surr alt til purren er myk og potetene begynner å få litt farge. Krydre med litt salt og pepper. Hell alt i en ildfast form, eller bruk en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen.
  3. Visp sammen egg, fløte og vann, og krydre med salt og pepper. Hell blandingen over potetene. 
  4. Del cherrytomater i to eller i skiver og fordel dem på toppen. 
  5. Sett formen/stekepannen midt i ovnen på 220 °C i ca. 20 minutter, eller til eggene har satt seg og omeletten har fått litt farge på overflaten. La omeletten hvile et par minutter før servering.
Bondeomelett er en finfin måte å få brukt opp middagsrester av poteter, kjøtt, pølser og grønnsaker.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.