Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling med sitronpasta

Kyllinglår med sitronpasta

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllinglår naturell
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Sitronpasta:

  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss bladpersille
  • 60 g parmesan
  • 50 g smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sitronpasta, eller pasta limone, er en enkel pastarett med tydelig smak av frisk sitron. Sammen med saftig kyllinglår, får du en mettende rett som er enkel å lage. Fløtesausen gjør retten kremet og frisk, og gjør seg like godt en varm sommerkveld som på en regntung hverdag. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllinglår naturell
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Sitronpasta:

  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss bladpersille
  • 60 g parmesan
  • 50 g smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pass på at gryta ikke blir for varm. Om hvitløken brenner seg bør du starte på nytt.

Legg opp pasta på tallerkener med litt kant, og legg kyllinglår på toppen. 

Server med en gang, gjerne med litt ekstra høvlet parmesan, persille og et lite pepperdryss.

Kylling med sitronpasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2025 01:51:00