Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet laks med agurksalat

Grillet laks med agurksalat

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss nøytral olje til steking

Agurksalat:

  • 2 stk. agurk
  • 1 boks hermetiske kikerter (á 260 g)
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte finhakket frisk dill
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 100 g fetaost

Glaze:

  • saft av 1 stk. lime
  • 3 ss honning
  • 1 ss rapsolje

Dressing:

  • 0,5 dl olivenolje
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts grovt chilikrydder
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 843 kcal
Fett 57 g
Protein 50 g
Karbohydrater 28 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Laks med agurksalat er en klassiker! Her har fisken fått en sving innom grillen, og blitt glasert av en deilig lime- og honningglaze. Samtidig har agurksalaten fått litt ekstra piff med en deilig lime- og chilidressing. Godt er det, klassiker eller ei!  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss nøytral olje til steking

Agurksalat:

  • 2 stk. agurk
  • 1 boks hermetiske kikerter (á 260 g)
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte finhakket frisk dill
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 100 g fetaost

Glaze:

  • saft av 1 stk. lime
  • 3 ss honning
  • 1 ss rapsolje

Dressing:

  • 0,5 dl olivenolje
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts grovt chilikrydder
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 843 kcal
Fett 57 g
Protein 50 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server glasert grillet laksefilet sammen med den friske agurksalaten. Kokte eller bakte poteter og en klatt rømme smaker også godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB13 09.10.2024 19:06:41