Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Grillet laks med agurksalat

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 2 ss olje til steking

Agurksalat:

  • 2 stk. agurk
  • 1 boks hermetiske kikerter (á 260 g)
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte finhakket frisk dill
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 100 g fetaost

Glaze:

  • saft av 1 stk. lime
  • 3 ss flytende honning
  • 1 ss rapsolje

Dressing:

  • 0,5 dl olivenolje
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts grovt chilikrydder
Del

Grillet laks med agurksalat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Laks med agurksalat er en klassiker! Her har fisken fått en sving innom grillen, og blitt glasert av en deilig lime- og honningglaze. Samtidig har agurksalaten fått litt ekstra piff med en deilig lime- og chilidressing. Godt er det, klassiker eller ei!  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 2 ss olje til steking

Agurksalat:

  • 2 stk. agurk
  • 1 boks hermetiske kikerter (á 260 g)
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte finhakket frisk dill
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 100 g fetaost

Glaze:

  • saft av 1 stk. lime
  • 3 ss flytende honning
  • 1 ss rapsolje

Dressing:

  • 0,5 dl olivenolje
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts grovt chilikrydder

Slik gjør du

  1. Skjær agurk i tynne skiver, bruk eventuelt en ostehøvel eller en mandolin til denne jobben. Ha agurkskivene i en skål.
  2. Skyll hermetiske kikerter i kaldt vann og la vannet renne godt av. Ha kikertene i skålen med agurk. Ha også i rødløk i tynne skiver, og finhakkede urter. Smuldre over fetaost til slutt.
  3. Pensle laksefilet med olje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.
  4. Visp sammen lime, honning og rapsolje til glazen. smak til med litt salt og pepper. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden, gjenta gjerne penslingen flere ganger.
  5. Bland sammen olivenolje, lime, brunt sukker og chili til dressingen og hell den over salaten rett før servering. Bland salaten godt sammen.

Server glasert grillet laksefilet sammen med den friske agurksalaten. Kokte eller bakte poteter og en klatt rømme smaker også godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB12 27.11.2022 10:14:19