Aspargessuppe

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Server deilig, hjemmelaget aspargessuppe som en forrett eller som en deilig suppemiddag med brød og for eksempel en god spekeskinke.

Ingredienser

  • 500 g grønn frisk asparges eller hvit asparges
  • 1 stk løk
  • 2 ss margarin
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Brekk av eller skjær vekk nederste del av aspargesen. Skrell hvit asparges. 
Kok gjerne kraft av aspargesskall og avskjær.
  1. Skjær av aspargestoppene og spar dem til servering. Kutt resten av aspargesen i biter sammen med løken.
  2. Fres asparges og løk i margarin i en kjele til det er mykt og blankt. Hell i kraft (bruk eventuelt kraft kokt på skall og avskjær) og fløte og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke til aspargesen er helt myk.
  3. Kjør suppen helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  4. Kok aspargestoppene møre i litt lettsaltet vann og fordel dem i dype tallerkener. Hell i suppen og dryss litt finhakkede urter på toppen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.