Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Jordbærkake

Jordbærkake

Ingredienser

1  porsjoner

ca. 16 kakestykker

Vaniljekrem:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 3 stk. gelatinplater
  • 3 dl helmelk
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Jordbærsaus:

  • 200 g friske eller frosne jordbær
  • saft fra 1 stk. lime

Topping og pynt:

  • 300 g jordbær
  • 0,5 pk gelépulver med jordbærsmak
  • 1,25 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss melis
  • 2 dl krokandryss (kakepynt)

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Jordbærkake er kaken du lager når du virkelig vil imponere. Den består av luftig sukkerbrød fylt med frisk jordbærsaus og hjemmelaget vaniljekrem, og toppes med friske jordbær, gelé, myk krem og sprø krokan. En nydelig jordbærkake som passer perfekt til festlige anledninger som 17. mai, sommerfest, konfirmasjon eller bursdag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

ca. 16 kakestykker

Vaniljekrem:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 3 stk. gelatinplater
  • 3 dl helmelk
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Jordbærsaus:

  • 200 g friske eller frosne jordbær
  • saft fra 1 stk. lime

Topping og pynt:

  • 300 g jordbær
  • 0,5 pk gelépulver med jordbærsmak
  • 1,25 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss melis
  • 2 dl krokandryss (kakepynt)

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vaniljekrem til kaker trinnbilder
Vaniljekrem til kaker trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Sukkerbrød trinnbilder

Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.

Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder

Vil du lage krokan selv? Smelt 150 g sukker forsiktig i en stekepanne til det blir gyllen karamell. Følg godt med underveis så sukkeret ikke brenner seg. Rør inn 100 g mandler og hell massen over på bakepapir. Avkjøl helt, brekk i biter og kjør i hurtigmikser til fint strø.

Jordbærkake

På utkikk etter flere festkaker

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB15 21.06.2025 01:33:29