Ingredienser

  • 4 stk. makrell
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss smør

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 0,25 ts malt hvit pepper

  • 8 ss seterrømme
  • 4 båter sitron
Del

Stekt makrell

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

På Sørlandet er makrellen en yndet gjest på sommerhalvåret. Den er trofast og ikke minst lettlurt.  Det å fiske makrell er utrolig morsomt, kanskje spesielt for dem som ikke får så veldig mye fisk på kroken resten av året. Den ekte sørlending serverer makrellen helstekt med agurksalat, rømme og kokte nypoteter. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. makrell
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss smør

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 0,25 ts malt hvit pepper

  • 8 ss seterrømme
  • 4 båter sitron

Slik gjør du

  1. Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise. Da blir den aller best. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurken med ostehøvel og legg skivene i laken.
  2. Lag noen snitt på hver side av ryggbeinet på fisken. Bland mel, salt og pepper. Vend makrellen i blandingen.
  3. Stek fisken i panne med smør , ca. 4 minutter på hver side, avhengig av størrelse. Fisken er ferdig når beina slipper lett.

Server med kokte poteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant