Ovnsbakt torsk med varm soppsalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Den aller enkleste måten å tilberede fersk torskefilet på, er å bake den i ovnen. Kjapt og godt – og det gir deg hendene fri til å lage et deilig tilbehør. Denne middagen har du på bordet på under en halv time.

Ingredienser

  • 800 g torskefilet

Varm soppsalat:

  • 500 g aromasopp eller sjampinjong
  • 1 stk løk
  • 2 stk margarin
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 dl pinjekjerner
  • 0,5 dl kapers
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 65 g ruccula

Slik gjør du

  1. Skjær torskefilet i porsjonsstykker og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Krydre med salt og pepper.
  2. Sett fisken midt i ovnen på 180 °C og stek i 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Fisken er ferdig når den flaker seg.
  3. Skjær sopp i skiver og løk i tynne båter.
  4. Varm en stekepanne med margarin og stek sopp og løk til soppen har falt sammen og alt begynner å få farge. Tilsett hakket timian, pinjekjerner og kapers. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper.
  5. Fordel ruccula på tallerkener, legg på sopp og plasser fisken på toppen. Pynt med litt frisk timian.

Ris eller poteter er godt til.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.