Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 3 ss olivenolje
  • 450 g jasminris
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. tomat
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 2 stk. potet
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
Del

Kjøttdeiggryte Giniling Guisado

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Filippinsk mat er et spennende bekjentskap på norske middagsbord.  Giniling er en enkel rett med kjøttdeig som gir et lite, men godt inntrykk av hva det filippinske kjøkkenet kan by på, med milde, avstemte smaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 3 ss olivenolje
  • 450 g jasminris
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. tomat
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 2 stk. potet
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)

Slik gjør du

  1. Varm litt av oljen i en stekepanne og stek kjøttdeigen på høy varme til den er har fin farge. Bruk stekespaden eller en gaffel til å dele den i små biter. Ha den over i en sil og la den renne godt av seg.
  2. Kok ris som anvist på pakken.  
  3. Skrell og kutt grønnsaker i små biter. Varm resten av oljen i stekepannen og fres grønnsakene i ca 2 minutter på høy varme. Tilsett kjøttdeig, vann, soyasaus og fiskesaus. Senk varmen, sett på lokk og la retten trekke til potetene er møre. Smak til med salt og pepper.
  4. Server giniling sammen med kokt ris, gjerne med litt ekstra soyasaus ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant