Kjøttdeiggryte Giniling Guisado

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Filippinsk mat er et spennende bekjentskap på norske middagsbord.  Giniling er en enkel rett med kjøttdeig som gir et lite, men godt inntrykk av hva det filippinske kjøkkenet kan by på, med milde, avstemte smaker.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 3 ss olivenolje
  • 450 g jasminris
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk løk
  • 1 stk tomat
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk grønn paprika
  • 12 stk rød paprika
  • 2 stk potet
  • 1 dl vann
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Varm litt av oljen i en stekepanne og stek kjøttdeigen på høy varme til den er har fin farge. Bruk stekespaden eller en gaffel til å dele den i små biter. Ha den over i en sil og la den renne godt av seg.
  2. Kok ris som anvist på pakken.  
  3. Skrell og kutt grønnsaker i små biter. Varm resten av oljen i stekepannen og fres grønnsakene i ca 2 minutter på høy varme. Tilsett kjøttdeig, vann, soyasaus og fiskesaus. Senk varmen, sett på lokk og la retten trekke til potetene er møre. Smak til med salt og pepper.
  4. Server giniling sammen med kokt ris, gjerne med litt ekstra soyasaus ved siden av.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.