Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Blomkålsuppe
Hjemmelaget blomkålsuppe tar nesten ikke lenger tid å lage enn å vispe sammen en posesuppe. Gevinsten du får ved å lage den selv, er den gode smaken. Toppet med litt sprøtt bacon kan den serveres som middag, eller som en deilig kveldsrett.
- 1 stk. blomkål
- 0.5 stk. løk
- 8 dl vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 2 dl helmelk
- 6 skive bacon
- 2 stk. vårløk
- 1 stk. baguette
Tirsdag
Stekt røye med dillpoteter og squash
Sprøstekt hel røye eller fjellørret er virkelig snadder, enten du har fisket selv i et stille fjellvann eller plukket opp i fiskedisken. Dette er en tilberedningsmetode som egner seg godt til alle slags små fisk.
- 1 stk. røye
- 4 stilk frisk dill
- 3 ss smør
- 400 g potet
- 1 stk. grønn squash
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 ss sukker
Onsdag
Squash- og kikertburger
Det finnes et utall oppskrifter på vegetarburgere, og det er morsomt å prøve seg fram med ulike ingredienser og krydder. Her har vi laget en vegansk burgervariant med revet squash og kikreter og smakt til med blant annet nellik og ingefær, noe som gir den en litt «julete» smak. Knallgodt!
- 600 g grønn squash
- 1 ts salt
- 1 ss olivenolje
- 2 båt hvitløk
- 2 stk. vårløk
- 2 ss frisk ingefær
- 400 g hermetiske kikerter
- 80 g griljermel
- 100 g hasselnøtter
- 0.5 ts malt koriander
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.25 ts malt nellik
- 0.5 bunt frisk persille
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss dijonsennep
- 1 håndfull babyspinat
- 6 stk. hamburgerbrød
- 1 stk. rødløk
- 4 ss tyttebærsyltetøy
Torsdag
Lammespyd
Lammekoteletter i skiver er perfekt til grillen. Tre dem på spyd og grill dem på høy varme. Couscous med grillede grønnsaker og persille er skikkelig godt tilbehør.
- 800 g lammekotelett
- 1 ss olivenolje
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 1 ss smør
- 3 dl couscous
- 1 bunt vårløk
- 1 bunt frisk grønn asparges
- 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
- 1 potte bladpersille
- 1 ss olivenolje
- 1 stk. sitron
- 2 ss frisk mynte
- 3 dl yoghurt naturell
Fredag
Pai med tomater og brie
Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie. Server med en fargerik salat ved siden av og dette blir en fullverdig og god hverdagsmiddag. Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie. Server med en fargerik salat ved siden av og dette blir en fullverdig og god hverdagsmiddag
- 1 stk. ferdig paideig
- 4 stk. vårløk
- 100 g brie
- 16 stk. kalamataoliven
- 6 stk. plommetomat
- 5 stk. egg
- 3 dl melk
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss frisk basilikum
Lørdag
Flank steak med agurksalat og mynte
Flank steak med agurksalat og mynte - en frisk og enkel middag, som passer like godt i hverdagen som på en varm sommerkveld i ferien. Server med sprøstekte poteter.
- 800 g potet
- 3 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 2 ss frisk salvie
- 20 g frisk mynte
- 1 ss dijonsennep
- 4 ss virgin olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss flytende honning
- 0.5 ts salt
- 0.5 g rødløk
- 1 ss sitronsaft
- 1 stk. agurk
- 200 g aspargesbønner
- 800 g flankestek av storfe
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss smør
- 300 g cherrytomat
Søndag
Syltet makrell med pepperrotsaus
Syltet makrell er en klassiker som virkelig fortjener å trekkes fram i sommerlyset. Enkel å lage, og blir bare bedre etter noen dager i kjøleskapet. Perfekt sommermiddag på varme, late sommerdager!
- 1.5 l vann
- 1 stk. løk
- 1 stk. gulrot
- 5 cm purre
- 1 stk. laurbærblad
- 2 ss fennikelfrø
- 1 dl hvitvinseddik
- 4 stilk frisk dill
- 3 ss salt
- 1 ss hel pepper
- 2 stk. makrell
- 3 dl lettrømme
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss sukker
- 40 g frisk pepperrot
- 2 ss frisk gressløk
Dessert
Enkel Eton mess med iskrem
En enkel variant av den britiske desserten, Eton mess. Her har vi laget den med knust marengs, bær og iskrem, og toppet med hjemmelaget karamellsaus. Et godt alternativ for å gjøre det kjapt og enkelt, men fortsatt veldig digg!
- 120 g marengs (pikekyss)
- 250 g bringebær
- 8 kule vaniljeis
- 0.5 dl karamellsaus
Restetips
Philly steak sandwich
Vår variant av den klassiske Philly cheesesteak sandwichen, laget med mørbrad, karamellisert løk og cheddarsaus. En populær street food med røtter i Philadelphia i USA.
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 2 dl helmelk
- 170 g cheddar ost
- 300 g biff av mørbrad
- 1 ss smør
- 1 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ss frisk gressløk
- 1 stk. løk
- 1 ss smør
- 4 skive loff
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







