Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Squash- og kikertburger

Squash- og kikertburger

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g grønn squash
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 80 g griljermel
  • 100 g hakkede hasselnøtter
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 bunt hakket frisk persille
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking

Tilbehør:

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 håndfull babyspinat
  • 6 stk. hamburgerbrød
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 608 kcal
Fett 25 g
Protein 16 g
Karbohydrater 68 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det finnes et utall oppskrifter på vegetarburgere, og det er morsomt å prøve seg fram med ulike ingredienser og krydder. Her har vi laget en vegansk burgervariant med revet squash og kikreter og smakt til med blant annet nellik og ingefær, noe som gir den en litt «julete» smak. Knallgodt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g grønn squash
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 80 g griljermel
  • 100 g hakkede hasselnøtter
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 bunt hakket frisk persille
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking

Tilbehør:

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 håndfull babyspinat
  • 6 stk. hamburgerbrød
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 608 kcal
Fett 25 g
Protein 16 g
Karbohydrater 68 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bytt gjerne ut hamburgerbrødet med annet type brød etter ønske.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2025 13:46:56