Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Squash- og kikertburger

Squash- og kikertburger

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g grønn squash
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 80 g griljermel
  • 100 g hakkede hasselnøtter
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 bunt hakket frisk persille
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 håndfull babyspinat
  • 6 stk. hamburgerbrød
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det finnes et utall oppskrifter på vegetarburgere, og det er morsomt å prøve seg fram med ulike ingredienser og krydder. Her har vi laget en vegansk burgervariant med revet squash og kikreter og smakt til med blant annet nellik og ingefær, noe som gir den en litt «julete» smak. Knallgodt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g grønn squash
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 80 g griljermel
  • 100 g hakkede hasselnøtter
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 bunt hakket frisk persille
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 håndfull babyspinat
  • 6 stk. hamburgerbrød
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 4 ss tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Riv squash grovt og bland med salt i et dørslag. La det stå i noen minutter.
  2. Varm en stekepanne med olje og fres hvitløk, vårløk og revet ingefær raskt i oljen. Hell det over i en hurtigmikser.
  3. Bruk hendene til å klemme ut så mye væske av squashen som mulig. Du kan også ha den i et kjøkkenhåndkle og vri ut væsken. Ha den revne squashen i hurtigmikseren sammen med kikerter, griljermel, nøtter og krydder.
  4. Kjør ingrediensene sammen på «puls», slik at massen blandes, men ikke blir helt glatt.
  5. Hell massen ut på benken. Fukt hendene med vann og form seks like store burgere, ca. 1 cm tykke. Legg dem på et fat, dekk til og sett dem helst i kjøleskapet i en halv time. Dette gjør at ingrediensene sveller litt, og massen blir fastere.
  6. Varm en stekepanne med olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin, gyllen farge.
  7. Fordel sennep og salat på den ene halvparten av burgerbrødene og legg på burgeren og rødløk. Topp med tyttebærsyltetøy.
Bytt gjerne ut hamburgerbrødet med annet type brød etter ønske.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 18.07.2024 13:16:59