Syltet makrell med pepperrotsaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Syltet makrell er en klassiker som virkelig fortjener å trekkes fram i sommerlyset. Enkel å lage, og blir bare bedre etter noen dager i kjøleskapet. Perfekt sommermiddag på varme, late sommerdager!

Ingredienser

  • 2 stk makrell
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 5 cm purre
  • 112 l vann
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 ss fennikelfrø
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 4 stilker frisk dill
  • 3 ss salt
  • 1 ss hel pepper

Pepperrotsaus:

  • 3 dl lettrømme
  • saft av 12 stk sitron
  • 2 ss sukker
  • 40 g revet frisk pepperrot
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Del løk i tynne båter, gulrot og purreløk i tynne ringer. Ha dem i en vid kjele med vann, laurbærblad, fennikelfrø, hvitvinseddik, dill, salt og hel pepper. Kok opp, senk varmen og la laken trekke i 10-15 minutter.
  2. Skjær av hode, hale og finner av makrellen og fjern innmaten. Skjær fisken i 5-6 cm tykke skiver. Skyll godt, skrap ut blodranden og fjern den svarte hinnen på innsiden av buken.  Legg stykkene i den varme laken og la dem trekke i 5-6 minutter. Trekk kjele av varmen og avkjøl fisken i laken. Dette kan gjøres dagen før servering.
  3. Rør sammen ingrediensene til sausen og smak til med litt salt og pepper.

Server den syltede makrellen med kokte nypoteter og pepperrotsaus.

Syltet makrell kan serveres med det samme, men smaken blir best om den får trekke i laken over natten. Oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager, og kan også serveres i en frisk salat. Hardkokte egg, en enkel tomat- eller agurksalat smaker også godt til.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.