Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltet makrell med pepperrotsaus

Syltet makrell med pepperrotsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 5 cm purre
  • 1,5 l vann
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss fennikelfrø
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 4 stilker frisk dill
  • 3 ss salt
  • 1 ss hel pepper

Pepperrotsaus:

  • 3 dl lettrømme
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss sukker
  • 40 g revet frisk pepperrot
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syltet makrell er en klassiker som virkelig fortjener å trekkes fram i sommerlyset. Enkel å lage, og blir bare bedre etter noen dager i kjøleskapet. Perfekt sommermiddag på varme, late sommerdager!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 5 cm purre
  • 1,5 l vann
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss fennikelfrø
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 4 stilker frisk dill
  • 3 ss salt
  • 1 ss hel pepper

Pepperrotsaus:

  • 3 dl lettrømme
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss sukker
  • 40 g revet frisk pepperrot
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Del løk i tynne båter, gulrot og purreløk i tynne ringer. Ha dem i en vid kjele med vann, laurbærblad, fennikelfrø, hvitvinseddik, dill, salt og hel pepper. Kok opp, senk varmen og la laken trekke i 10-15 minutter.
  2. Skjær av hode, hale og finner av makrellen og fjern innmaten. Skjær fisken i 5-6 cm tykke skiver. Skyll godt, skrap ut blodranden og fjern den svarte hinnen på innsiden av buken.  Legg stykkene i den varme laken og la dem trekke i 5-6 minutter. Trekk kjele av varmen og avkjøl fisken i laken. Dette kan gjøres dagen før servering.
  3. Rør sammen ingrediensene til sausen og smak til med litt salt og pepper.

Server den syltede makrellen med kokte nypoteter og pepperrotsaus.

Syltet makrell kan serveres med det samme, men smaken blir best om den får trekke i laken over natten. Oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager, og kan også serveres i en frisk salat. Hardkokte egg, en enkel tomat- eller agurksalat smaker også godt til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB12 04.12.2023 02:02:54