Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flank steak med agurksalat og mynte

Flank steak med agurksalat og mynte

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g flankestek av storfe
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør til steking
  • 300 g cherrytomat

Ovnsstekte poteter:

  • 800 g potet
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss frisk salvie

Dressing:

  • 20 g frisk mynte
  • 1 ss dijonsennep
  • 4 ss virgin olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss flytende honning
  • 0,5 ts salt

Salat:

  • 0,5 g rødløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk. agurk
  • 200 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 819 kcal
Fett 45 g
Protein 61 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flank steak med agurksalat og mynte - en frisk og enkel middag, som passer like godt i hverdagen som på en varm sommerkveld i ferien. Server med sprøstekte poteter. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g flankestek av storfe
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør til steking
  • 300 g cherrytomat

Ovnsstekte poteter:

  • 800 g potet
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss frisk salvie

Dressing:

  • 20 g frisk mynte
  • 1 ss dijonsennep
  • 4 ss virgin olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss flytende honning
  • 0,5 ts salt

Salat:

  • 0,5 g rødløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk. agurk
  • 200 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 819 kcal
Fett 45 g
Protein 61 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca. 1 time før steking, så det får temperert seg.

trinn du kan merke av

Er du i tvil om det er ferdig, kan du sjekke kjernetemperaturen, for medium rosa bør den ligge mellom 55 og 60 °C. Trenger kjøttet mer tid, kan du sette det i ovnen på 125 °C til ønsket kjernetemperatur er nådd. 

Server på tallerken eller så er det en middag som passer flott på forskjellig fat så gjestene kan forsyne seg selv. Liker du flank steak må du prøve oppskriften vår på flank steak med bakt aubergine! 

Flank steak med agurksalat og mynte

 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB13 17.05.2025 23:23:42