Pai med tomater og brie

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie. Server med en fargerik salat ved siden av og dette blir en fullverdig og god hverdagsmiddag. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Gratinert svinebiff med tomatsalat.

Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie. Server med en fargerik salat ved siden av og dette blir en fullverdig og god hverdagsmiddag

Ingredienser

  • 1 stk. ferdig paibunn (rå)

Fyll:

  • 4 stk. strimlet vårløk
  • 0,5 ss olje til steking
  • 70 g brie
  • 16 stk. kalamataoliven uten stein
  • 6 stk. plommetomat
  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Legg ferdig paideig i en paiform og klem den lett inn til kantene og bunnen. Fjern overskytende deig.
  3. Skjær vårløk i fine strimler, skjær brie i biter, skjær oliven i to og tomater i skiver. Fordel alt jevnt over i det ferdige paiskallet.
  4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell blandingen over fyllet i paiformen.
  5. Stek paien ved 180 °C i 25 minutter, eller til til eggeblandingen er stiv.
  6. Dryss over basilikum før servering.

Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.