Hjerteboller

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Saftige hveteboller fylt med luftig krem og friske bringebær! Boller med litt ekstra kjærlighet du kan bake til Valentines, eller når du skal gi noe godt til noen du er glad i.

Ingredienser

Bolledeig:

  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 stk. egg
  • 3,5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 stk. egg til pensling

Fyll og pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 1 pk bringebær (á 400 g)
  • 1 ss melis

Slik gjør du

  1. Kutt smør i terninger.
  2. Ha hvetemel, sukker, salt, bakepulver, kardemomme, egg og melk i en bakebolle, og smuldre i gjæren.
  3. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter. 
  4. Tilsett smøret og elt deigen videre i ca 10 minutter, til deigen blir myk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk i deigen - føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving.  
  5. Dekk til deigen og la heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse. 
  6. Velv deigen ut på en bakebenk, og kjevle den ut til ca. 2 cm tykkelse. Bruk litt mel til utbakingen om deigen er litt klissete. 
  7. Bruk en pepperkakeform formet som et hjerte og stikk ut hjerter i deigen. Sett hjertene på en stekeplate med bakepapir.
  8. Dekk til hjertene og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  9. Pensle hjertene med egg, alternativt litt vann.
  10. Stek dem midt i ovnen på 225 °C i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
  11. Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.
  12. Del hjertene i to. Ha eventuelt kremen i en sprøytepose og ha på et lag med krem. Del gjerne bringebærene i to og legg de friske bærene på toppen av kremen. Legg på lokk og dryss på litt melis. 
Når deigen eltes stiger temperaturen. Sjekk underveis slik at deigen ikke «går varm». Optimal deigtemperatur er mellom 24-26 °C, og deigen bør ikke overstige 37°C. Blir deigen for varm kan gjæren "dø", og deigen vil ikke heve som den skal. 

Vi har flere gode oppskrifter på boller som du bør prøve, blant annet fastelavnsbollerhveteboller med sjokoladekrem og glutenfrie boller.

Hjerteboller - brød og korn

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.