Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta med strimlet svinekjøtt

Kremet pasta med svinestrimler og pepperoni

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g tørr tagliatelle
  • 1 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. purre
  • 2 båter hvitløk
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss nøytral olje
  • 100 g pepperonipølse i skiver
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille eller bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1292 kcal
Fett 88 g
Protein 59 g
Karbohydrater 64 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En pastarett med strimlet svinekjøtt i en kremet saus med pepperoni, paprika og purre. Smakfull og enkel kosemat!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g tørr tagliatelle
  • 1 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. purre
  • 2 båter hvitløk
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss nøytral olje
  • 100 g pepperonipølse i skiver
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille eller bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1292 kcal
Fett 88 g
Protein 59 g
Karbohydrater 64 g

Slik gjør du

1. Kok pasta i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

2. Skjær paprika i terninger, purre i ringer og finhakk hvitløk. 

3. Stek strimlet svinekjøtt i en varm stekepanne med olje. 

4. Ha i pepperoni og grønnsaker når kjøttet har fått en fin stekeskorpe. La alt frese i 2 minutter. 

5. Tilsett crème fraîche og buljong. Rør godt og la blandingen småkoke i 2-3 min. Smak til med salt og pepper.

Dryss over persille rett før servering og server med pasta. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB14 10.11.2024 00:20:43