Ingredienser

  • 3 l vann
  • 2 ss salt
  • 0,5 ts natron
  • 1 kg kokefaste potet
  • 3 ss olje
  • 3 ss revet hvitløk
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss finhakket bladpersille
Del

Sprøstekte poteter

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skikkelig sprø poteter med myk kjerne er vanskelig å motstå, og det skal godt gjøres å spise bare én! Sprø potetbiter er kjempegodt som snacks alene, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 3 l vann
  • 2 ss salt
  • 0,5 ts natron
  • 1 kg kokefaste potet
  • 3 ss olje
  • 3 ss revet hvitløk
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Kok opp en stor kjele med vann, og ha i salt og natron.
  2. Skjær poteter i mellomstore terninger og ha dem i det kokende vannet i ca. 10 minutter. Rist litt i kjelen underveis.
  3. Fres olje, timian og hvitløk i en stekepanne, og sil blandingen over en bolle. Spar på rester av timian og hvitløk til senere.
  4. Hell av vannet når potetene er møre, og la dem dampe seg tørre i kjelen.
  5. Ha over oljeblandingen, og rist i kjelen slik at potetbitene får olje på alle sider.
  6. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakeark. Dryss over salt og stek i 20 minutter. Snu potetene og stek videre i 20 minutter.
  7. Ha stekt hvitløk og timian i bolle sammen med potetene, og bland inn finhakket bladpersille.

Smak til med salt og pepper, og server gjerne med hjemmelaget hvitøksdressing.

Sprøstekte poteter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant