Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss chilipasta (sambal oelek)

Kraft:

  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1,5 l konsentrert kyllingkraft
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress ,delt i to
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss soyabønnepasta (misopaste)

Tilbehør:

  • 4 stk. egg
  • 160 g eggnudler
  • 2 stk. i tynne strimler gulrot
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

435.4kcal

Energi

14.1g

Fett

31.7g

Protein

44.7g

Karbohydrater

2.2mg

Jern

Del

Kyllingramen

(10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men i vår ramensuppe er kyllingkraft basen. Kraften har fått selskap av blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste i kjelen. Nudler er en selvfølge, det samme er kokte egg, skiver av saftig norsk kyllingkjøtt, vårløk og frisk koriander. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet (à 120 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss chilipasta (sambal oelek)

Kraft:

  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1,5 l konsentrert kyllingkraft
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress ,delt i to
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss soyabønnepasta (misopaste)

Tilbehør:

  • 4 stk. egg
  • 160 g eggnudler
  • 2 stk. i tynne strimler gulrot
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

435.4kcal

Energi

14.1g

Fett

31.7g

Protein

44.7g

Karbohydrater

2.2mg

Jern

Slik gjør du

  1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Ha i kyllingkraft, stjerneanis, sitrongress, revet ingefær og soyabønnepasta. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.
Et tips er å kjøpe en hel kylling og dele den opp i fileter, lår og vinger. Kok kraft på kyllingskroget, og du får en kjempegod base til ramen suppen. Filetene serveres i suppa, og resten av kyllingen kan du lage en god middag av senere. Bruk gjerne buljongterninger eller fond for å forsterke smaken på kraften.
  1. Kok egg i en kjele med vann. Ta tiden fra vannet begynner å koke, 6-8 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.
Et «smilende» egg er kokt slik at eggeplommen er fast rundt kanten, men fortsatt har en bløt kjerne i midten.
  1. Kok nudler så vidt møre i en stor kjele med vann etter anvisning på pakken, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.
I de fleste ramen brukes hvetenudler (ramen-nudler), men i denne oppskriften har vi valgt å bruke eggenudler på grunn av tilgjengelighet i butikk og næringsinnhold. Bruk gjerne hvetenudler om du får tak i.
  1. Fordel nudler i porsjonsskåler. Legg kyllingfilet i skiver, to halve egg, litt gulrot i strimler og finhakket vårløk i hver skål. Hell kraft over i skålene og dryss over finhakket frisk koriander.
Kyllingfilet med ratatouille 3c
  1. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, legg kyllingfiletene i pannen og brun dem i 2 minutter på hver side.
Kyllingfilet med ratatouille 3d
  1. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Pensle med chilipasta, skru av varmen og la filetene hvile et par minutter før du skjærer dem i skiver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant