Indrefilet av rein med soppstuing

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Indrefilet av reinsdyr er en spennende, mør og fantastisk god råvare. Server indrefileten med klassisk tilbehør som soppstuing og poteter for en skikkelig tradisjonsrett. 

Ingredienser

  • 500 g aromasopp , eller annen sopp (gjerne blandet)
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 3 dl matfløte eller créme fraîche
  • 1 ss mørk soyasaus
  • 1 ts frisk timian
  • 400 g potet , små
  • 1 bunt frisk persille
  • 1 ss olje
  • 600 g indrefilet av reinsdyr
  • 50 g tyttebær

Slik gjør du

  1. Rens sopp og skjær den i mindre biter eller skiver.
  2. Finhakk løk.
  3. Stek sopp og løk gyllen i en panne med smør. krydre med litt salt og pepper. Tilsett créme fraîche eller fløte. La sausen koke et par minutter og smak til med soyasaus og litt hakket timian. Tilsett litt vann om sausen blir for tykk.
  4. Kok opp vann i en kjele og ha i potetene. Kok til de er møre. 
  5. Finhakk persille og dryss over potetene. Ha på olje og salt - og bland godt sammen. 
  6. Smelt smør i en panne og krydre indrefiletene med salt og pepper. 
  7. Stek indrefiletene i noen minutter på hver side. Trekk stekepannen av platen og la indrefileten hvile i 5-10 minutter. Skjær fileten i skiver. 
  8. Server indrefileten med soppstuing, poteter, tyttebær og timian. 

Indrefilet av rein med soppstuing

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.