Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pinnekjøtt brandade

Pinnekjøtt brandade

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g melen potet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 ss nøytral olje
  • 300 g ferdigdampet pinnekjøtt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 589 kcal
Fett 47 g
Protein 25 g
Karbohydrater 16 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brandade er en rett med røtter i Frankrike og Spania, der den tradisjonelt lages med utvannet kokt klippfisk som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. Vi har byttet ut klippfisken med rester av pinnekjøtt og har laget det som kanskje er den beste pinnekjøttresteretten som finnes.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g melen potet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 ss nøytral olje
  • 300 g ferdigdampet pinnekjøtt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 589 kcal
Fett 47 g
Protein 25 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

1. Kok potet og hvitløk møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre.

2. Mos potetene med en tresleiv og spe med fløte og olivenolje. 

Plukk pinnekjøttet i små biter med fingrene. Bland potetmos og pinnekjøtt og smak til med pepper og gressløk.

3. La det hele bli gjennomvarmt, og server på fat med biter av knekkebrød eller flatbrød.

Tips: Melk kan brukes istedenfor fløte, og smør kan brukes istedenfor olje. Brandaden kan også serveres som fyll i lefseruller sammen noen blader salat eller spinat. Varier smaken ved å bytte ut hvitløk med finsnittet purreløk og basilikum, eller vårløk og dill.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB11 05.10.2024 05:00:48