Ingredienser

  • 500 g melen potet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl fløte eller matfløte
  • 2 ss olje
  • 3 dl kokt, pillet pinnekjøtt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk
Del

Pinnekjøtt brandade

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brandade er en rett med røtter i Frankrike og Spania, der den tradisjonelt lages med utvannet kokt klippfisk som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. Vi har byttet ut klippfisken med rester av pinnekjøtt, og har laget det som kanskje er den beste pinnekjøttresteretten som finnes.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g melen potet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl fløte eller matfløte
  • 2 ss olje
  • 3 dl kokt, pillet pinnekjøtt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk

Slik gjør du

1. Kok potet og hvitløk møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre.

2. Mos potetene med en tresleiv og spe med fløte og olivenolje. Vend inn pillet pinnekjøtt og smak til med pepper og gressløk.

3. La det hele bli gjennomvarmt, og server på fat med biter av knekkebrød eller flatbrød.

Tips: Melk kan brukes istedenfor fløte, og smør kan brukes istedenfor olje. Brandaden kan også serveres som fyll i lefseruller sammen noen blader salat eller spinat. Varier smaken ved å bytte ut hvitløk med finsnittet purreløk og basilikum, eller vårløk og dill.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant