Vegetarisk nøttestek

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En nøttestek med masse gode smaker! Server den til middag sammen med en god råkostsalat og en frisk dressing, eller server den som et alternativ til stuffing ved siden av helstekt kalkun.

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 stk. eple
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 150 g hasselnøtter
  • 150 g mandler
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 3 ss lettkokte havregryn
  • 2 ts frisk salvie
  • 2 ss frisk rosmarin
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts frisk ingefær
  • 0,5 stk. sitron
  • 3 stk. egg
  • 0,5 dl melk

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk løk og eple. Varm olje i en kjele og surr løk og eple mykt og blankt. Grovhakk nøtter og mandler og ha dem i kjelen sammen med hakkede tomater og havregryn. Hakk salvie og rosmarin og bland urtene inn i massen sammen med muskattnøtt, ingefær og revet sitronskall. 
  2. Avkjøl blandingen litt og rør inn egg og litt melk til du har en klissete deig. Smak til med salt og pepper.
  3. Hell deigen i en godt smurt og melet brødform.
  4. Stek nøttesteken i ca. 1 time på 180 °C. Test med en tynn trepinne eller liten, spiss kniv om den er ferdig stekt.
Du kan variere nøttebrødet ved å bytte ut hasselnøtter og mandler med andre typer nøtter. Cashewnøtter eller rå peanøtter gir en helt annen smak. Varier gjerne urter og krydder også, og bruk det du liker best.
Nøttebrødet holder seg minst 4-5 dager i kjøleskap, og kan godt fryses.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.