Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Taco med ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g rester av ribbe
  • 2 båter revet hvitløk
  • 0,5 stk. rødkål
  • 12 stk. mini tortillalefser
  • 0,5 potte spirer eller frisk koriander til pynt

Hoisinglaze:

  • 4 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts ris- eller eplecidereddik

Syltede grønnsaker:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl ris- eller eplecidereddik
  • 1 ts gule sennepsfrø (kan sløyfes)
  • 1 stk. stjerneanis (kan sløyfes)
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. agurk , eller to miniagurk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nordmenn elsker taco - og ribbe! Da må jo en ribbetaco være midt i blinken. Rester av ribbe i hoisinglaze, servert i lomper og toppet med syltede grønnsaker. Dette er "next level" fredagstaco - nam!  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g rester av ribbe
  • 2 båter revet hvitløk
  • 0,5 stk. rødkål
  • 12 stk. mini tortillalefser
  • 0,5 potte spirer eller frisk koriander til pynt

Hoisinglaze:

  • 4 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts ris- eller eplecidereddik

Syltede grønnsaker:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl ris- eller eplecidereddik
  • 1 ts gule sennepsfrø (kan sløyfes)
  • 1 stk. stjerneanis (kan sløyfes)
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. agurk , eller to miniagurk

Slik gjør du

  1. Lag syltede grønnsaker først. Kok opp vann, sukker, eddik, sennepsfrø og anis. Rør til sukkeret har løst seg opp, og trekk kjelen av platen. Skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler. Bruk eventuelt et juliennejern. Kutt agurk i skiver. Ha gulrotstrimler og agurk i laken, og la den avkjøle helt. 
  2. Skjær eventuelt rester av ribbe fri for bein og svor. Kutt ribberestene i små terninger. 
  3. Snitt rødkål fint, gjerne med hjelp av en ostehøvel. 
  4. Fres ribbeterningene sammen med revet hvitløk i en stekepanne med litt olje. Ha i hoisinsaus, soyasaus og eddik. Smak til med chilipaste, chilikrydder, eller fersk chili. La alt bli gjennomvarmt. 
  5. Varm tacolefser etter anvisning på pakken.
  6. Anrett tacolefsene med rødkål, glasert ribbe, syltede grønnsaker og pynt eventuelt med friske spirer eller frisk koriander. Server gjerne noen limebåter til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB14 02.12.2023 16:49:14