Taco med ribbe

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Nordmenn elsker taco - og ribbe! Da må jo en ribbetaco være midt i blinken. Rester av ribbe i hoisinglaze, servert i lomper og toppet med syltede grønnsaker. Dette er "next level" fredagstaco - nam!  

Ingredienser

  • 600 g rester av ribbe
  • 2 båter revet hvitløk
  • ½ stk rødkål
  • 12 stk mini tortillalefser
  • ½ potte spirer eller frisk koriander til pynt

Hoisinglaze:

  • 4 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts ris- eller eplecidereddik

Syltede grønnsaker:

  • dl vann
  • 1 dl sukker
  • ½ dl ris- eller eplecidereddik
  • 1 ts gule sennepsfrø (kan sløyfes)
  • 1 stk stjerneanis (kan sløyfes)
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk agurk , eller to miniagurk

Slik gjør du

  1. Lag syltede grønnsaker først. Kok opp vann, sukker, eddik, sennepsfrø og anis. Rør til sukkeret har løst seg opp, og trekk kjelen av platen. Skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler. Bruk eventuelt et juliennejern. Kutt agurk i skiver. Ha gulrotstrimler og agurk i laken, og la den avkjøle helt. 
  2. Skjær eventuelt rester av ribbe fri for bein og svor. Kutt ribberestene i små terninger. 
  3. Snitt rødkål fint, gjerne med hjelp av en ostehøvel. 
  4. Fres ribbeterningene sammen med revet hvitløk i en stekepanne med litt olje. Ha i hoisinsaus, soyasaus og eddik. Smak til med chilipaste, chilikrydder, eller fersk chili. La alt bli gjennomvarmt. 
  5. Varm tacolefser etter anvisning på pakken.
  6. Anrett tacolefsene med rødkål, glasert ribbe, syltede grønnsaker og pynt eventuelt med friske spirer eller frisk koriander. Server gjerne noen limebåter til. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.