Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Wok med kylling og nudler
Vil du ha superenkel og fresh hverdagsmiddag, da lager du wok med kylling og grønnsaker. Enkelt - smakfullt - magert!
- 2 ss soyasaus
- 1.5 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1.5 ts maisenna
- 1 ts chiliflakes
- 1 ss frisk ingefær
- 600 g kyllingfilet
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. lime
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. grønn paprika
- 0.5 stk. brokkoli
- 1 pk frisk babymais
- 200 g fullkornsnudler
- 2 ss rapsolje
- 1 ts pepper
Tirsdag
Røkt kolje med eggesmør
Røkt kolje - eller hyse - er nydelig tradisjonsrik mat som mange husker fra oppveksten.Servert med gulrotstuing og eggesmør er dette et klassisk fiskemåltid du gjerne kan servere til både gamle og unge. Røkt kolje kan byttes ut med annen røkt fisk.
- 500 g gulrot
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 2.5 dl melk
- 1 krm revet muskatnøtt
- 1.5 kg røkt kolje /hyse
- 200 g smør
- 2 stk. egg
- 2 ss frisk persille
Onsdag
Vegetarisk linsesuppe
Linser finnes i mange farger, og kan tilberedes på et utall ulike måter. Røde linser er flotte å lage suppe av, og sammen med krydder og grønnsaker har du på rimelig kort tid en næringsrik og mettende suppe på bordet.
- 1 stk. løk
- 1 stk. gulrot
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 2 båt hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 4 cm frisk ingefær
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 2.5 dl røde linser (tørre)
- 1 boks hakkede tomater
- 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 0.5 stk. sitron
- 1 dl gresk yoghurt
- 2 ss frisk persille
Torsdag
Lettsaltet torsk med bacon
Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste.
- 1 kg potet
- 1 ss smør
- 2 dl melk
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 250 g bacon
- 200 g gulrot
- 1 ss smør
- 800 g lettsaltet torsk
Fredag
Langpannepizza
Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag.
- 7 dl hvetemel
- 0.5 pk gjær
- 3 dl vann
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 400 g kjøttdeig
- 1 smør
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 400 g hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts sukker
- 300 g hvitost
- 1 stk. rød paprika
- 1 ts tørket oregano
Lørdag
Kalkunfilet med julerub
Kalkunfilet med julerub er ikke vanskelig å lykkes med. Det smaker nydelig og passer utmerket sammen med rødkål, mango og koriander.
- 800 g kalkunfilet
- 1 dl julerub
- 0.5 stk. rødkål
- 2 stk. mango
- 0.5 potte frisk koriander
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts sukker
- 0.5 stk. lime
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
Søndag
Røkt svinekam med fløtegratinerte poteter
Røkt svinekam med klassikerne fløtegratinerte poteter og rødvinssaus, alltid en sikker vinner! Vi løfter retten enda et hakk med kokt brokkoli og stekt sopp. Perfekt som gjestemiddag eller søndagsmiddag.
- 1.2 kg røkt svinekam
- 1 kg potet
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss frisk timian
- 3 ss olivenolje
- 4 dl kremfløte
- 200 g hvitost
Restetips
Quesadilla med kalkun og brie
Quesadilla er perfekt å lage når du skal bruke rester av kalkun eller har noen lefser til overs. Du kan variere med andre typer ost eller pålegg også om du har. Bruk fantasien!
- 100 g rester av kalkun
- 4 stk. hvetetortilla
- 100 g hvitost
- 6 skive brie
- 2 ss tyttebærsyltetøy
- 1 ss pecannøtter
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






