Ingredienser

12  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g melis
  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 4 stk. eggehvite

Suksess-krem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g romtemperert smør
Del

Suksessterte

(39)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Suksessterte er manges kakefavoritt, og er en klassisk festkake. Den gule og fine fargen lyser opp kakebordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g melis
  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 4 stk. eggehvite

Suksess-krem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g romtemperert smør

Slik gjør du

  1. Ha mandler/nøtter i en foodprosessor og kjør dem til de er malt. Det kan godt være med noen grove biter. Bland melis og malte mandler/nøtter.
  2. Ha eggehvitene i en ren miksebolle og pisk dem til de er helt stive.
  3. Vend forsiktig mandel/nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
  4. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm) og bre røren i et jevnt lag ut i formen.
  5. Stek bunnen midt i forvarmet ovn på 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen helt.
  6. Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp under stadig visping over middels varme til kremen tykner.
  7. Avkjøl kremen til den er romtemperert, visp inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
  8. Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt. En gaffel lager også fint mønster.
Kaken kan pyntes med for eksempel revet sjokolade eller hakkede mandler. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant