Ingredienser

1  porsjoner

En kake gir ca 10 stykker

  • 150 g mykt smør eller margarin
  • 300 g sukker
  • 3 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 2 ss kakaopulver

Sjokoladekrem

  • 200 g mykt smør
  • 600 g melis
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 vaniljesukker
  • 3 ss kald kaffe

Til dynking

  • 1 dl kald kaffe
Del

Tropisk aroma

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tropisk aroma er en klassisk sjokoladekake med muskat, kanel og kaffe - som de tropiske, aromatiske smakene som har gitt kaken sitt navn. Dette er en tradisjonsrik sjokoladekake med "voksen" smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

En kake gir ca 10 stykker

  • 150 g mykt smør eller margarin
  • 300 g sukker
  • 3 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl melk
  • 2 ss kakaopulver

Sjokoladekrem

  • 200 g mykt smør
  • 600 g melis
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 vaniljesukker
  • 3 ss kald kaffe

Til dynking

  • 1 dl kald kaffe

Slik gjør du

  1. Visp smør og sukker hvitt og luftig.
  2. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hver gang.
  3. Sikt hvetemel, bakepulver, muskat og kanel i en bolle.
  4. Bland vekselvis melblandingen og melk inn i røren. Ikke bruk for mye krefter, det kan gjøre at kaken blir kompakt.
  5. Del kakerøren i to. Sikt kakao og bland den godt inn i den ene halvparten.
  6. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm) og smør kantene med litt smør.
  7. Hell først den lyse kakerøren i formen og deretter den mørke røren over. Bruk en skje eller gaffel og dra den gjennom røren for å lage marmoreffekt.
  8. Stek kaken på 180 °C midt i ovnen i 45 til 50 minutter. Sjekk med en tynn pinne eller kniv om kaken er ferdig stekt. Er pinnen ren når den kommer ut, er kaken klar.
  9. Avkjøl kaken helt på rist før du tar den ut av kakeformen.
  10. Lag sjokoladekremen: Visp mykt smør, melis, kakao og vaniljesukker til det er godt blandet. Bland inn kald kaffe litt etter litt.
  11. Bruk en skarp kniv og del kakebunnen i to lag. Dynk begge lagene godt med kaffe.
  12. Smør litt av sjokoladekremen jevnt ut over den ene kakebunnen. Plasser den andre bunnen oppå. Fordel resten av kremen på toppen og sidene av kaken. Bruk en gaffel til å lage et fint, bølgete mønster i glasuren.

Tropisk aroma

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant