Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 ss margarin
  • 8 dl fiskekraft eller fiskebuljong
  • 400 g frosne erter
  • 1 dl matfløte
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk gressløk

Suppe:

Topping:

Del

Brokkoli- og ertesuppe med torsk

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 2 ss margarin
  • 8 dl fiskekraft eller fiskebuljong
  • 400 g frosne erter
  • 1 dl matfløte
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk gressløk

Suppe:

Topping:

Slik gjør du

  1. Skjær torskefilet i grove biter og legg bitene på et stekebrett dekket med bakepapir. Drypp olivenolje over fiskebitene og krydre godt med salt og pepper. Vent med å steke fisken til suppa er kokt.
  2. Grovhakk løk og skjær brokkoli i små buketter. Fjern det groveste av stilken og del resten i biter.
  3. Smelt margarin i en kjele. Fres løken myk og blank. Ha i brokkolibuketter og -stilk, og fres videre i et par minutter.
  4. Tilsett fiskekraft og kok opp. Senk varmen og la det hele koke i 3-4 minutter, til brokkolien er mør. Ha i erter og fløte og kok opp på nytt.
  5. Del rødløk i to og skjær den i skiver. Bland sammen eddik, sukker og vann. Bland alt godt sammen og la stå og trekke til servering.
  6. Sett torskebitene midt i stekeovnen på 200 °C og stek i 5-7 minutter, til de er ferdig stekt (trykk på en av bitene med en finger. Når den flaker seg, er den ferdig.
  7. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er fortykk. Kok opp, smak til med salt og pepper.
  8. Fordel torskebitene i dype tallerkener og hell suppen forsiktig rundt. Topp med syltet rødløk og hakket gressløk. Drypp over noen dråper god olivenolje og server.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant