Brokkoli- og ertesuppe med torsk

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på. 

Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Suppe:

  • 1 stk løk
  • 12 stk brokkoli
  • 2 ss margarin
  • 8 dl fiskekraft eller fiskebuljong
  • 400 g frosne erter
  • 1 dl matfløte
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Topping:

  • 1 stk rødløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vann
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Skjær torskefilet i grove biter og legg bitene på bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre godt med salt og pepper. Sett til side.
  3. Grovhakk løk og skjær brokkoli i små buketter. Fjern det groveste av stilken og del resten i biter.
  4. Smelt margarin/smør i en kjele. Fres løken myk og blank. Ha i brokkolibuketter og -stilk, og fres videre i et par minutter.
  5. Tilsett fiskekraft og kok opp. Senk varmen og la det hele koke i 3-4 minutter, til brokkolien er mør. Ha i erter og fløte og kok opp på nytt.
  6. Skrell og kutt rødløken i to, kutt i skiver. Bland sammen eddik, sukker og vann. Bland alt godt sammen og la stå og trekke til servering.
  7. Sett torskebitene midt i stekeovnen i 5-7 minutter, til den er ferdig stekt (trykk på en av bitene med en finger. Når den flaker seg, er den ferdig.
  8. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er fortykk. Kok opp, smak til med salt og pepper.
  9. Fordel torskebitene i dype tallerkener og hell suppen forsiktig rundt. Topp med syltet rødløk og hakket gressløk. Drypp over noen dråper god olivenolje og server. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.