Brokkoli- og ertesuppe med torsk Kategori Familien Vanskelighetsgrad Enkel Tid 20–40 min Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 800 g torskefilet 1 ts salt 1⁄2 ts pepper Suppe: 1 stk løk 1⁄2 stk brokkoli 2 ss margarin 8 dl fiskekraft eller fiskebuljong 400 g frosne erter 1 dl matfløte 1⁄2 ts salt 1⁄4 ts pepper Topping: 1 stk rødløk 1 ss hvitvinseddik 1 ss sukker 1 ss vann 1 ss hakket frisk gressløk 1 ss olivenolje Slik gjør du Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett. Skjær torskefilet i grove biter og legg bitene på bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre godt med salt og pepper. Sett til side. Grovhakk løk og skjær brokkoli i små buketter. Fjern det groveste av stilken og del resten i biter. Smelt margarin/smør i en kjele. Fres løken myk og blank. Ha i brokkolibuketter og -stilk, og fres videre i et par minutter. Tilsett fiskekraft og kok opp. Senk varmen og la det hele koke i 3-4 minutter, til brokkolien er mør. Ha i erter og fløte og kok opp på nytt. Skrell og kutt rødløken i to, kutt i skiver. Bland sammen eddik, sukker og vann. Bland alt godt sammen og la stå og trekke til servering. Sett torskebitene midt i stekeovnen i 5-7 minutter, til den er ferdig stekt (trykk på en av bitene med en finger. Når den flaker seg, er den ferdig. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er fortykk. Kok opp, smak til med salt og pepper. Fordel torskebitene i dype tallerkener og hell suppen forsiktig rundt. Topp med syltet rødløk og hakket gressløk. Drypp over noen dråper god olivenolje og server. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.