Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMEKOTELETTER MED SOPPSTUING

Lammekoteletter med soppstuing

Ingredienser

porsjoner

Soppstuing:

  • 500 g fersk skogsopp eller sjampinjong
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket frisk timian eller andre urter, som rosmarin eller persille
  • 1,5 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1139 kcal
Fett 93 g
Protein 70 g
Karbohydrater 5 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lam og sopp hører til blant høstens beste smaker fra naturens spiskammer. Lammekoteletter er raske å steke og smaker nydelig sammen med en soppstuing av vill eller «tam» sopp, urter og fløte. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Soppstuing:

  • 500 g fersk skogsopp eller sjampinjong
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket frisk timian eller andre urter, som rosmarin eller persille
  • 1,5 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1139 kcal
Fett 93 g
Protein 70 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

  1. Lag soppstuing først. Skyll og rens soppen godt. Del den i mindre biter, og ha dem i en varm, tørr stekepanne. Fres til soppen slipper vann, og hell av vannet. Tilsett løk og smør, og stek til soppen er gyllen. 
  2. Dryss over timian og hell på fløte. La soppstuingen småkoke litt til den tykner. Smak til med salt og pepper.
  3. Krydre lammekoteletter med salt og pepper, stek dem i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter på hver side. Etterstek i ca. 5 minutter på svak varme. La kotelettene hvile et par minutter før de serveres. 

Server saftige lammekoteletter med soppstuing. Kokt potet og ripsgelé  smaker også godt til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 04.11.2024 13:22:22