Enchiladas med kylling

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Enchiladas med kylling, supergod mat som passer for hele familien!

Ingredienser

  • 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt) (u/skinn)
  • 8 stk hvetetortilla
  • 200 g hvitost

Salsasaus:

  • 1 stk grovhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 boks brune bønner
  • 1 boks hakket hermetiske tomater
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 3 dl vann
  • 2 ts malt spisskummen
  • 12 ts malt anis
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 4 ss vårløk i skiver
  • 4 ss grovhakket frisk koriander

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 230 °C.

2. Lag salsasaus. Stek løk og hvitløk til det er blankt i en gryte med olje. Ha i bønner, hermetisk tomat, hønsebuljong og vann. Ha i krydder. Kok opp og la det småputre i noen minutter på svak varme.

3. Rens kylling fri for skinn og bein. Riv kyllingkjøtt i mindre biter og bland det sammen med 2/3 av sausen. Resten av sausen setter du til side.

4. Fordel kyllingblandingen i tortillalefser og rull dem sammen. Legg dem i en ildfast form med skjøten ned, inntil hverandre. Fordel resten av sausen over tortillarullene og dryss over ost. Stek midt i ovn i 10-15 minutter til osten har fått en fin og gyllen farge.

5. Dryss over finsnittet vårløk og koriander.

Server gjerne enchiladas sammen med frisk salat, rømme og lime.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.