Enchiladas med kylling

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Enchiladas med kylling, supergod mat som passer for hele familien!

Ingredienser

  • 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt) u/skinn
  • 8 stk hvetetortilla
  • 200 g hvitost

Salsasaus:

  • 1 stk grovhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 boks brune bønner
  • 1 boks hakket hermetiske tomater
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt anis
  • ca. 3 dl vann

  • 4 ss vårløk i skiver
  • 4 ss grovhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Lag salsasaus: stek løk og hvitløk myk og blank i en gryte med olje. Tilsett bønner, hermetisk tomat, hønsebuljong og litt vann. Ha i krydder. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke i noen minutter.
  2. Smak til med salt og pepper og mer krydder etter din smak. Juster konsistensen med litt mer vann om du ønsker en tynnere saus. Sausen tykner om den får koke lenger.
  3. Rens kylling fri for skinn og bein. Riv kyllingkjøtt i mindre biter og bland det sammen med 2/3 av sausen. Resten av sausen setter du til side.
  4. Fordel kyllingblandingen i tortillalefser og rull dem sammen. Legg dem tett i tett i en ildfast form med skjøten ned.
  5. Fordel resten av sausen over tortillarullene og dryss over ost. Stek midt i ovn på 230 °C i 10-15 minutter til osten har fått en fin og gyllen farge.
  6. Dryss over finsnittet vårløk og koriander.

Server gjerne enchiladas sammen med frisk salat, rømme og lime.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.