Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Enchiladas med kylling

Ingredienser

  • 1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt) eller tilsvarende rester av kylling
  • 6 stk. hvetetortilla , eller grove tortillalefser
  • 200 g revet hvitost
  • 4 ss vårløk i skiver
  • 4 ss grovhakket frisk koriander

Salsasaus:

  • 1 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 boks hermetiske brune bønner
  • 1 boks hakket hermetiske tomater
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 0,5 ts malt anis
  • ca. 3 dl vann
  • 2 ts malt spisskummen
Del

Enchiladas med kylling

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Enchiladas med kylling, supergod mat som passer for hele familien!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt) eller tilsvarende rester av kylling
  • 6 stk. hvetetortilla , eller grove tortillalefser
  • 200 g revet hvitost
  • 4 ss vårløk i skiver
  • 4 ss grovhakket frisk koriander

Salsasaus:

  • 1 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 boks hermetiske brune bønner
  • 1 boks hakket hermetiske tomater
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 0,5 ts malt anis
  • ca. 3 dl vann
  • 2 ts malt spisskummen

Slik gjør du

  1. Stek løk og hvitløk til salsasausen myk og blank i en gryte med litt olje. Tilsett bønner, hermetisk tomat, hønsebuljong og litt vann. Ha i krydder. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke i noen minutter.
  2. Smak til med salt og pepper og mer krydder etter din smak. Juster konsistensen med litt mer vann om du ønsker en tynnere saus. Sausen tykner om den får koke lenger.
  3. Rens kylling fri for skinn og bein. Riv kyllingkjøtt i mindre biter og bland det sammen med 2/3 av sausen.
  4. Fordel kyllingblandingen i tortillalefser og rull dem sammen. Legg dem tett i tett i en ildfast form med skjøten ned.
  5. Fordel resten av sausen over tortillarullene og dryss over ost. Stek midt i ovn på 230 °C i 10-15 minutter, til osten har fått en fin og gyllen farge.
  6. Dryss over finsnittet vårløk og koriander.

Server gjerne enchiladas sammen med frisk salat, rømme og lime.

Enchiladas med kylling

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB12 27.11.2022 09:54:04