Ingredienser

  • 1 kg melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk
  • 200 g grønnkål
Del

Colcannon - irsk potetmos

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Colcannon er irenes variasjon av potetmos, blandet med grovhakket grønnkål eller kål. Ofte serveres den som egen rett, gjerne toppet med litt bacon, pølse eller skinke, men colcannon er også super ved siden av robuste kjøttretter som for eksempel lammeskank eller svineknoke. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk
  • 200 g grønnkål

Slik gjør du

  1. Skrell potetetene og del dem i biter om de er store. Kok dem helt møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre.
  2. Mos potetene og rør inn smør. Spe med litt melk av gangen til mosen har en lett og luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Fjern de groveste stilkene og forvell grønnkålbladene i kokende vann i ca 2 minutter. Avkjøl bladene i kaldt vann og klem ut så mye vann som mulig. Klem grønnkålen sammen til en klump og bruk en skarp kniv til å kutte hakke den.
  4. Bland den hakkede grønnkålen inn i potetmosen og la alt bli gjennomvarmt.

Husk å bruke melne poteter når du lager potetmos, ellers kan mosen bli seig.

Colcannon blir tradisjonelt laget med kål, men også andre grønnsaker kan brukes, for eksempel grønnkål, svartkål, purre, løk, vårløk og gressløk. 

colcannon

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant