Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
colcannon

Colcannon - irsk potetmos

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk
  • 200 g grønnkål
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Colcannon er irenes variasjon av potetmos, blandet med grovhakket grønnkål eller kål. Ofte serveres den som egen rett, gjerne toppet med litt bacon, pølse eller skinke, men colcannon er også super ved siden av robuste kjøttretter som for eksempel lammeskank eller svineknoke. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk
  • 200 g grønnkål

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Husk å bruke melne poteter når du lager potetmos, ellers kan mosen bli seig.

Colcannon blir tradisjonelt laget med kål, men også andre grønnsaker kan brukes, for eksempel grønnkål, svartkål, purre, løk, vårløk og gressløk. 

colcannon

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 22.07.2024 05:42:06