Grønn shakshuka

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Israels nasjonalrett shakshuka lages tradisjonelt med tomatsaus, egg og grønnsaker, og serveres til frokost. Vi har laget en nydelig grønn versjon, og synes den like gjerne kan serveres som lunsj eller som en lett middag.

Ingredienser

  • 2 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 200 g frisk spinat
  • 50 g aspargesbønner
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 stk. egg
  • 50 g fetaost
  • 0,5 stk. grønn chili
  • 0,25 ts chiliflakes
Vis næringsinnhold
Energi
271kcal
Fett
21.3g
Protein
15.5g
Karbohydrater
2.8g
Jern
4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kutt vårløk og hvitløk fint. 
  2. Varm en stekepanne med olje og fres vårløk, hvitløk og spisskummen til det faller sammen. Tilsett spinatbladene i omganger og fres den til den faller sammen. Tilsett aspargesbønner i biter. Grovhakk koriander og tilsett halvparten. Smak til med salt og pepper.
  3. Lag fordypninger i spinatblandingen og knekk eggene i hver sin fordypning. Senk varmen litt og sett på lokk. La pannen stå til eggene akkurat har stivnet.
  4. Smuldre fetaost grovt med fingrene og dryss den over pannen. Skjær chili i tynne skiver og dryss over sammen med chiliflak og resten av korianderen. 

Server med en gang, gjerne med litt chiliolje og ferskt brød. 

Shakshuka er en av nasjonalrettene i Israel, men man mener at retten egentlig stammer fra nord-afrikanske land som Egypt, Algerie og Tunisia. Varianter av shakshuka finnes i mange land i Midt-Østen. 

Grønn shakshuka kan varieres på mange ulike måter. Spinat kan byttes ut med grønnkål, og aspargesbønner kan for eksempel byttes ut med sukkererter eller frosne erter. 

Grønn shakshuka

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.