Ingredienser

2  porsjoner

Sataysaus:

  • ca. 150 g peanøttsmør , romtemperert
  • 2 ss solsikkeolje
  • saften av 1 stk. lime
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander

Syltede grønnsaker:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. rød chili
Del

Kylling satay

(18)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et genialt triks når du skal lage kyllingspyd i en fei! Tre spydene gjennom alle kyllingfiletene, og skjær i mellom spydene. Vips - ferdige spyd klar for grillen! Pensle på en asiatisk sataysaus, og dette blir skikkelig snadder!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

2  porsjoner

Sataysaus:

  • ca. 150 g peanøttsmør , romtemperert
  • 2 ss solsikkeolje
  • saften av 1 stk. lime
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 0,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander

Syltede grønnsaker:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. rød chili

Slik gjør du

  1. Legg trespyd i bløt i ca. 30 minutter.
  2. Legg kyllingfiletene inntil hverandre på ei fjøl, annen hver motsatt vei. Tre grillspydene gjennom filetene, sånn at du har fire spyd gjennom alle kyllingfiletene.
  3. Skjær mellom spydene, og vips har du fire spyd ferdig på null komma niks. Du kan også skjære kyllingfiletene i strimler på vanlig måte, men det vil ta litt lengre tid.
  4. Bland peanøttsmør, solsikkeolje, limesaft, honning, soyasaus, sriracha, spisskummen og koriander til flytende sataysaus. Tilsett litt vann om sausen virker for tykk. Smak til med litt salt og pepper.
  5. Kok opp vann, sukker og riseddik en lake. Rør til sukkeret er oppløst.
  6. Kutt agurk, sjalottløk og chili i tynne skiver. Ha grønnsakene i laken og la stå til servering.
  7. Pensle med olje, og krydre kyllingspydene med salt og pepper, og legg dem på direkte varme på grillen. Grill i 3 minutter på hver side, og husk å snu spydene ofte.
  8. Pensle sataysaus på spydene når grilltiden nærmer seg slutten.

Server gjerne kylling satay med kokt ris, sesamfrø og hakket koriander.

Kylling satay

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant