Kylling satay

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Har du lyst på en skikkelig digg og rask asiatisk rett? Denne oppskriften på kylling satay kan både grilles eller stekes i panne. Skikkelig snadder!

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 6 stk grillspyd
  • 2 stk kyllingfilet

Sataysaus:

  • 150 g peanøttsmør
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk lime
  • 2 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 0,25 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander

Syltede grønnsaker:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 stk agurk
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk rød chili

Slik gjør du

  1. Legg trespyd i bløt i ca. 30 minutter.
  2. Skjær kyllingfilet i strimler.
  3. Band peanøttsmør, solsikkeolje, limesaft, honning, soyasaus, sriracha, spisskummen og koriander til flytende sataysaus. Tilsett litt vann om sausen virker for tykk.
  4. Legg kyllingstrimlene i sataysausen, og la det marinere i ca. 30 minutter. 
  5. Kok opp vann, sukker og riseddik en lake. Rør til sukkeret er oppløst.
  6. Kutt agurk, sjalottløk og chili i tynne skiver. Ha grønnsakene i laken og la stå til servering.
  7. Tre kyllingstrimlene på trespydene og grill i ca. to minutter på hver side. Pensle med sataysaus underveis. 

Server gjerne kylling satay med kokt ris, sesamfrø og hakket koriander.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.