Kylling satay

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Har du lyst på en skikkelig digg og rask asiatisk rett? Denne oppskriften på kylling satay kan både grilles eller stekes i panne. Skikkelig snadder!

Ingredienser

2 Porsjoner
  • 6 stk. grillspyd
  • 2 stk. kyllingfilet

Sataysaus:

  • 150 g peanøttsmør
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. lime
  • 2 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 0,25 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander

Syltede grønnsaker:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. rød chili

Slik gjør du

  1. Legg trespyd i bløt i ca. 20 minutter.
  2. Skjær kyllingfilet i strimler.
  3. Band peanøttsmør, solsikkeolje, limesaft, honning, soyasaus, sriracha, spisskummen og koriander til flytende sataysaus. Tilsett litt vann om sausen virker for tykk. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Legg kyllingstrimlene i sataysausen, og la det marinere i ca. 20 minutter, gjerne lenger. 
  5. Kok opp vann, sukker og riseddik en lake. Rør til sukkeret er oppløst.
  6. Kutt agurk, sjalottløk og chili i tynne skiver. Ha grønnsakene i laken og la stå til servering.
  7. Tre kyllingstrimlene på trespydene og grill i ca. to minutter på hver side. Pensle med sataysaus underveis. Dryss over litt salt.

Server gjerne kylling satay med kokt ris, sesamfrø og hakket koriander.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.