Kylling satay

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Har du lyst på en skikkelig digg og rask asiatisk rett? Denne oppskriften på kylling satay kan både grilles eller stekes i panne. Skikkelig snadder!

Ingredienser

2 Porsjoner
  • 6 stk. grillspyd
  • 2 stk. kyllingfilet

Sataysaus:

  • 150 g peanøttsmør
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. lime
  • 2 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 0,25 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander

Syltede grønnsaker:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. rød chili

Slik gjør du

  1. Legg trespyd i bløt i ca. 20 minutter.
  2. Skjær kyllingfilet i strimler.
  3. Band peanøttsmør, solsikkeolje, limesaft, honning, soyasaus, sriracha, spisskummen og koriander til flytende sataysaus. Tilsett litt vann om sausen virker for tykk.
  4. Legg kyllingstrimlene i sataysausen, og la det marinere i ca. 20 minutter, gjerne lenger. 
  5. Kok opp vann, sukker og riseddik en lake. Rør til sukkeret er oppløst.
  6. Kutt agurk, sjalottløk og chili i tynne skiver. Ha grønnsakene i laken og la stå til servering.
  7. Tre kyllingstrimlene på trespydene og grill i ca. to minutter på hver side. Pensle med sataysaus underveis. 

Server gjerne kylling satay med kokt ris, sesamfrø og hakket koriander.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.