Neslesuppe med smilende egg

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Nesler er et forhatt ugress, men også en super grønnsak med masse smak. Neslesuppe om våren er en klassiker, som for mange vekker minner varme vårdager og kløende vabler på leggene etter neslene. Hett tips: bruk hansker og langbukser!

Ingredienser

  • 1 l friske nesleskudd
  • 40 g smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 ss hvetemel
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 112 dl kremfløte
  • 4 stk egg

Slik gjør du

  1. Skyll neslene godt i rennende, kaldt vann og fjern alle urenheter. Bruk plasthansker, så du ikke brenner deg.
  2. Kok opp litt vann og forvell neslene raskt, til de akkurat faller sammen. Ha dem i et dørslag og skyll med kaldt vann. Klem ut så mye væske som mulig. Klem dem sammen til en klump og kutt dem grovt med en skarp kniv.
  3. Finhakk sjalottløk. Smelt smør i en liten kjele og fres løken myk og blank. Tilsett hakkede nesler og rør inn hvetemel. Spe med buljong. Kjør suppen glatt med stavmikser eller i hurtigmikser.
  4. Kok opp og la suppen småkoke noen minutter. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
  5. Kok eggene 6-8 minutter og avkjøl dem.
  6. Server suppen rykende varm. Ferskt brød smaker godt til.

”Smilende” vaktelegg er også delikat tilbehør til suppen. De kokes ca. 1 1/2 minutt.

Om du plukker større mengder nesler er de finfine å fryse ned. Følg punkt 1 og 2, og fordel neslene i små poser med ca 100 g i hver. Slik har du gratis råvare til vinterens supper.

Nesler kan blandes eller suppleres med andre grønne vekster som for eksempel skvallerkål, ramsløk eller meldestokk, eller de mer kjente persille og spinat.

Vil du heller ha neslesuppe, kan du tilsette ca. 8 dl grønnsak- eller kyllingbuljong, og kjøre suppen med stavmikser. Server med kokt eller posjert egg.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.