Lagre

Ingredienser

  • 500 g laksefilet
  • 1 ss olje til pensling
  • 4 stk. store hvetetortilla , eventuelt fullkornstortilla

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts flaksalt

Salsa:

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pakke cherrytomat (á 250 g)
  • 2 stk. vårløk
  • 1,5 stk. avokado
  • 3 ss finhakket frisk koriander

Glaze:

  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

643,3kcal

Energi

38,5g

Fett

34,1g

Protein

38,2g

Karbohydrater

1,9mg

Jern

Del

Grillet laks med frisk salsa

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fisketaco! En smaksrik og spennende rett for både store og små. Grillet fisk med en søtlig glaze gjør seg godt til den friske og litt spicy salsaen. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 500 g laksefilet
  • 1 ss olje til pensling
  • 4 stk. store hvetetortilla , eventuelt fullkornstortilla

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts flaksalt

Salsa:

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pakke cherrytomat (á 250 g)
  • 2 stk. vårløk
  • 1,5 stk. avokado
  • 3 ss finhakket frisk koriander

Glaze:

  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

643,3kcal

Energi

38,5g

Fett

34,1g

Protein

38,2g

Karbohydrater

1,9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Riv hvitløk til dressingen på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og kajennepepper i en bolle. Smak til med salt.
  2. Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprika i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.
  3. Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokadoskallet. Del avokadokjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.
  4. Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen.
  5. Pensle laksefilet med olje. Legg fisken med kjøttsiden ned på grillen i 3-4 minutter, snu fileten og grill videre på indirekte varme i ca. 10 minutter.
  6. Pisk sammen ingrediensene til glazen. Pensle fisken med glaze mot slutten av grilltiden, gjenta gjerne penslingen flere ganger.
  7. Bruk en rund utstikker (10-12 cm i diameter) eller et stort glass og stikk eller skjær ut 2 små maistortilla per tortillalefse. Varm gjerne tortillalefsene raskt på grillen før servering.
Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.
Anrett tortillalefser med frisk salsa og grillet laks, server gjerne med noen grillede lime og pynt med frisk koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant