Svinefilet med gresk salat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Smaken av sommer - saftig grillet svinefilet med frisk gresk salat og en deilig tzatziki. Så enkelt og så godt!

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Gresk salat:

  • 3 stk. tomat
  • 8 stk. cherrytomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. agurk
  • ca. 150 g kalamataoliven
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 pk fetaost (á 150 g)

Slik gjør du

  1. Skjær svinefileten fri for hinner, og krydre den med salt og pepper. Legg fileten på grillen, først på direkte varme og så på indirekte varme.
  2. Grill svinefileten i 15-20 minutter, snu ofte. Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 65 °C og gjennomstekt ved 75 °C.  Husk å hvile kjøttet i ca. 10 minutter etter grilling.
  3. Skjær tomat i store biter, cherrytomater i to og løk i ringer. Ha det i en bolle.
  4. Skrell agurk, del den i to og skrap ut innmaten med en skje. Skjær den deretter i skiver, og ha skivene i bollen. Ha også oliven i bollen.  
  5. Ha på olje, og oregano. Bland sammen og la stå noen minutter.
  6. Riv salatblader i grove biter, og anrett dem på et stort fat. Legg salaten fra bollen over på salatbladene, og smuldre over fetaost. 

Server svinefileten med den greske salaten, og lag gjerne en tzatziki til, eventuelt server en du får kjøpt på butikken. Godt brød kan også serveres til. 

Svinefilet med gresk salat

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.