Vegetarpizza med tacosmak

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tacopizza toppet med masse deilige, krydrede grønnsaker, frisk koriander og lime. Nam! Lag enten din egen pizzadeig, gjerne eltefri pizzadeig - eller kjøp halvstekte pizzabunner. 

Ingredienser

  • 2 ss finhakkede friske urter som f.eks.bladpersille, gressløk, oregano eller timian
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 % eller rømme
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 ss olje til steking
  • 1 pk fajitaskrydder (á 28 g)
  • 2 stk halvstekte pizzabunn
  • 1 pk ferdigrevet ost (á 300 g)

Til servering:

  • 2 ss rømme , eventuelt lag en korianderraita
  • 1 stk lime i båter
  • 2 stk finsnittet vårløk
  • 0,25 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Finhakk urter og bland det sammen med rømme eller creme fraîche til en enkel hvit pizzasaus. Smak til med salt og pepper. Skal du lage flere porsjoner kan du kjøre urtene med stavmikseren, og blande inn resten etterpå. Da får du også en fin, grønn farge på sausen. Bruk eventuelt en ferdigkjøpt hvit pizzasaus. 
  2. Rens og skjær løk og paprika i båter og strimler. Fres grønnsakene raskt i en stekepanne med litt olje, 2-3 minutter. 
  3. Krydre med fajitaskrydder og hell i vann etter anvisning på pakken. Kok et lite minutt.
  4. Legg halvstekte pizzabunner på bakepapirkledd stekebrett. Smør pizzasaus på bunnene, dryss på ost og legg på grønnsakene. 
  5. Stek pizzaene i stekeovn på 220 °C til bunnene har fått en gyllen fin farge og osten er smeltet, 8-10 minutter.  

Topp pizzaene med litt rømme eller korianderraita, lime i båter, finhakket vårløk og frisk koriander. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.