Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat

Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts rosépepper
  • 2 ts anisfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje eller margarin til steking

Geitostkrem

  • 1 boks snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 0,5 boks crème fraîche lett, 18 %
  • 4 ss frisk estragon eller andre friske urter

Spinat- og nøttesalat

  • 1 stk. rødløk i ringer
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner
  • 12 stk. grønn frisk asparges
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 400 g frisk spinat
  • 1 ss nøytral olje til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En godt krydret svinefilet med varm spinat- og aspargessalat, toppet med sprø løk og valnøtter - det er godt det!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts rosépepper
  • 2 ts anisfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje eller margarin til steking

Geitostkrem

  • 1 boks snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 0,5 boks crème fraîche lett, 18 %
  • 4 ss frisk estragon eller andre friske urter

Spinat- og nøttesalat

  • 1 stk. rødløk i ringer
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner
  • 12 stk. grønn frisk asparges
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 400 g frisk spinat
  • 1 ss nøytral olje til steking

Slik gjør du

1. Varm hele krydder i en tørr stekepanne til de “popper” og knus dem deretter lett i en morter. Bland inn salt. Dryss krydderblandingen på et ark matpapir og rull kjøttet i blandingen.

2. Brun kjøttet raskt på alle sider i en stekepanne med olje/margarin, legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek kjøttet på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C. Hvil kjøttet i minst 10 minutter før du skjærer i det.

3. Bland geitost, crème fraiche og estragon sammen til en dressing. La den stå en stund før servering for å trekke smak.

4. Ha rødløk i en bolle, hell over sitronsaft og la det stå i minst 30 minutter.

5. Rist valnøtter i en tørr stekepanne til de får litt farge, sett pannen til side og dryss over litt salt.

6. Skrell asparges og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 3 minutter avhengig av tykkelse. Ha dem over i isvann, det stopper kokeprosessen og bevarer den pene grønnfargen.

7. Ha hvitløk og spinat i en stekepanne med olje, vend forsiktig til spinaten faller sammen. Gjør dette i to omganger. Tilsett asparges delt i to, rødløk og valnøtter. Smak til med salt og pepper.

Skjær krydret svinefilet i skiver og server med varm spinatsalat og geitostkrem .

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB12 23.09.2023 06:38:03