Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat

Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts rosépepper
  • 2 ts anisfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje eller margarin til steking

Geitostkrem

  • 1 boks snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 0,5 boks crème fraîche lett, 18 %
  • 4 ss frisk estragon eller andre friske urter

Spinat- og nøttesalat

  • 1 stk. rødløk i ringer
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner
  • 12 stk. frisk grønn asparges
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 400 g frisk spinat
  • 1 ss nøytral olje til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En godt krydret svinefilet med varm spinat- og aspargessalat, toppet med sprø løk og valnøtter - det er godt det!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 1 ts rosépepper
  • 2 ts anisfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje eller margarin til steking

Geitostkrem

  • 1 boks snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 0,5 boks crème fraîche lett, 18 %
  • 4 ss frisk estragon eller andre friske urter

Spinat- og nøttesalat

  • 1 stk. rødløk i ringer
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner
  • 12 stk. frisk grønn asparges
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 400 g frisk spinat
  • 1 ss nøytral olje til steking

Slik gjør du

1. Varm hele krydder i en tørr stekepanne til de “popper” og knus dem deretter lett i en morter. Bland inn salt. Dryss krydderblandingen på et ark matpapir og rull kjøttet i blandingen.

2. Brun kjøttet raskt på alle sider i en stekepanne med olje/margarin, legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek kjøttet på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C. Hvil kjøttet i minst 10 minutter før du skjærer i det.

3. Bland geitost, crème fraiche og estragon sammen til en dressing. La den stå en stund før servering for å trekke smak.

4. Ha rødløk i en bolle, hell over sitronsaft og la det stå i minst 30 minutter.

5. Rist valnøtter i en tørr stekepanne til de får litt farge, sett pannen til side og dryss over litt salt.

6. Skrell asparges og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 3 minutter avhengig av tykkelse. Ha dem over i isvann, det stopper kokeprosessen og bevarer den pene grønnfargen.

7. Ha hvitløk og spinat i en stekepanne med olje, vend forsiktig til spinaten faller sammen. Gjør dette i to omganger. Tilsett asparges delt i to, rødløk og valnøtter. Smak til med salt og pepper.

Skjær krydret svinefilet i skiver og server med varm spinatsalat og geitostkrem .

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB15 22.05.2024 22:54:37