Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrapai med vaniljesaus

Rabarbrapai med vaniljesaus

Ingredienser

6  porsjoner
  • 800 g rabarbra
  • 2,5 dl sukker
  • 3 ss potetmel
  • 1 stk. vaniljestang

Smuldre-topping:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 50 g mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 358 kcal
Fett 12 g
Protein 4 g
Karbohydrater 56 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og sykt god rabarbrapai! Passer like godt til dessert som til kaffekosen. Paien kan serveres med hjemmelaget vaniljesaus eller iskrem.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

6  porsjoner
  • 800 g rabarbra
  • 2,5 dl sukker
  • 3 ss potetmel
  • 1 stk. vaniljestang

Smuldre-topping:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 50 g mandelflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 358 kcal
Fett 12 g
Protein 4 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

  1. Lag smuldre-toppingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.
  2. Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter. 
  3. Bland sukker, potetmel og frø fra vaniljestang og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form.
  4. Dryss over smuldre-toppingen og stek paien midt i ovnen på 190 °C i ca. 30 minutter.

Server rabarbrapaien lun med hjemmelaget vaniljesaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12096, server:MP-PRD-WEB15 13.11.2024 07:34:53