Snickerskake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

De fleste elsker kombinasjonen av salte peanøtter dynket i karamell og sjokolade! Snickerskake gir deg alt det beste i én form, noe gjestene dine kommer til å digge! 

Ingredienser

Brownie:

  • 3 dl sukker
  • 4 ss kakaopulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 2 stk egg

Hvit sjokolademousse:

  • 100 g hvit sjokolade
  • 3 dl fløte
  • 1 stk gelatinplater
  • 100 g marshmallows

Karamellsaus:

  • 3 dl fløte
  • 2 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g smør

Topping:

  • 1 dl salte peanøtter
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 ts kokosfett (delfiafett)

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre til brownierøren i en bakebolle.
  2. Tilsett smeltet smør og egg. Rør alt godt sammen.
  3. Smør en liten form, ca. 20x30 cm og dekk den med bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover. 
  4. Stek kaken midt i ovnen på 150-160 °C i 45-50 minutter. Avkjøl helt. 
  5. Grovhakk hvit sjokolade til sjokolademoussen og ha det i en bolle.
  6. Legg gelatinplater til bløt i kaldt vann. 
  7. Ha fløte i en tykkbundet kjele, varm opp på medium varme. Tilsett gelatinplaten og rør rundt til den er oppløst. Ha i marshmallows og rør rundt til det er smeltet.
  8. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør rundt til sjokoladen har smeltet. 
  9. Ha blandingen over i kakeformen og sett kjølig til det har stivnet. 
  10. Ha fløte, sukker og sirup til karamellsaus i en vid, tykkbundet kjele. Bland det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
  11. La det koke på middels varme i ca. 30 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften bør du beregne 10-15 minutter lengre koketid.
  12. Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til den kommer opp i 118 °C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. Avkjøl noe. 
  13. Hell karamellsaus på den stivnede sjokolademoussen og dryss på salte peanøtter. 
  14. Smelt sjokolade og delfiafett til toppingen over vannbad og hell i kakeformen. Sett det kjølig til sjokoladen har stivnet. 

Skjær kaken opp i passende biter. Oppbevar kaken kjølig eller i fryseren. 

Snickerskake

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.