Lammeskav i kikertcurry

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Lammeskav eller tynnskåret lammekjøtt finner du i frysedisken. I denne gode kikertcurryen forenes gode kryddersmaker og smakfullt lammekjøtt til en spennende og god hverdagsmiddag.

Ingredienser

  • 400 g lammeskav
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ts karri
  • 1 ss garam masala
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 3 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. lime
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 200 g basmatiris

Slik gjør du

  1. Legg lammeskav på kjøkkenbenken så det begynner å tine.
  2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og stek til det er mykt og blankt i en stekepanne med olje. Tilsett krydder og stek videre i ett minutt. Ha det over i en gryte.
  3. Tilsett kikerter, buljong og hakkede tomater. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La det koke i ca. 20 minutter.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken.
  5. Varm stekepannen på ny og ha i litt olje. Stek lammeskav rask til det endrer farge, og ha det i gryten.
  6. Smak til med salt, pepper og limesaft. Rør om slik at du unngår at det brenner seg.

Server curryen rykende varm sammen med ris, nanbrød, yoghurt, limebåter og hakket koriander. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.