Lammeskav i kikertcurry

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Lammeskav er anvendelig og raskt å tilberede. I denne retten forenes gode kryddersmaker g deilig lam i en rask og enkel hverdagsrett.   

Ingredienser

  • 400 g lammeskav
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ts karri
  • 1 ss garam masala
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 3 dl vann
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 stk lime
  • 12 potte frisk koriander
  • 200 g basmatiris

Slik gjør du

  1. Legg lammeskav på kjøkkenbenken så det begynner å tine.
  2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og stek til det er mykt og blankt i en stekepanne med olje. Tilsett krydder og stek videre i ett minutt. Ha det over i en gryte.
  3. Tilsett linser, buljong og hakkede tomater. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La det koke i ca. 20 minutter.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken.
  5. Varm stekepannen på ny og ha i litt olje. Stek lammeskav rask til det endrer farge, og ha det i gryten.
  6. Smak til med salt, pepper og limesaft. Rør om slik at du unngår at det brenner seg.
  7. Server curryen rykende varm sammen med ris, naanbrød, yoghurt og hakket koriander. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.