Pasta Bolognese

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle – men om du føler for det så er det ingenting i veien for at du tyr til en annen type pasta. Lag gjerne pastaen selv også, da blir den enda et hakk bedre! 

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff
  • 4 ss olje til steking
  • 1 stk løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 boks hermetiske tomater helst plommetomater
  • 12 dl rødvin
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk laurbærblad
  • ca. 12 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 500 g fersk tagliatelle

Slik gjør du

1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Vask og finhakk gulrot og stilkselleri. 

2. Stek kjøttdeigen i flere omganger i en varm panne med olje. Ha kjøttdeigen over i en gryte og ha i de finhakkede grønnsakene. Ha i tomater, rødvin, kjøttbuljong og laurbærblad.

3. La det hele småkoke under lokk i ca. 1 ½ time. Tilsett mer væske om nødvendig. Smak til med salt og pepper.

4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Vend litt av sausen inn i pastaen rett før servering, da holder pastaen seg bedre og vil holde seg varmere. 

I Bologna finhakker de kjøttet til den ekte bolognesen. Bytt ut kjøttdeig med flatbiff av storfe. Følg samme fremgangsmåte, men la Bolognesen koke lengre. Etter to timer er kjøttet veldig mørt. Tilsett mer væske om nødvendig.

 

Du kan enkelt lage pastaen selv. Se oppskrift under.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.