Ingredienser

  • 600 g indrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olje
  • 2 ss hakket bladpersille ,timian eller salvie

Ratatouille:

  • 1 stk. løk
  • 4 stk. tomat
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

374kcal

Energi

15.84g

Fett

44.03g

Protein

9.23g

Karbohydrater

mgmg

Jern

Del

Helstekt indrefilet med ratatouille

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av svin er det møreste stykket på dyret. Den har en mild, fin smak og er i tillegg mager. I denne oppskriften serverer vi svinefileten med ratatouille - klassisk fransk tilbehør med masse deilige grønnskaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g indrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olje
  • 2 ss hakket bladpersille ,timian eller salvie

Ratatouille:

  • 1 stk. løk
  • 4 stk. tomat
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

374kcal

Energi

15.84g

Fett

44.03g

Protein

9.23g

Karbohydrater

mgmg

Jern

Slik gjør du

  1. Skjær løk, tomat, squash, aubergine og paprika i grove terninger. Fres grønnsakene raskt i en varm panne med ltt olje. Ha i revet hvitløk og krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene over i en ildfast form.
  2. Krydre svinefilet med salt og pepper. Brun fileten raskt i stekepanna slik at den får en gyllen farge rundt det hele. Rull fileten i grovhakkede urter og legg den over grønnsakene i den ildfaste formen. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen.
  3. Stek på 125 °C i 20-25 minutter, eller til steketermometeret viser 65 °C for medium og 70 °C for medium pluss og 75 °C for gjennomstekt.

Server gjerne svinefileten med ris, pasta eller potet.

Helstekt indrefilet med ratatouille

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant