Helstekt indrefilet med ratatouille

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Indrefilet av svin er det møreste stykket på dyret. Den har en mild, fin smak og er i tillegg mager. I denne oppskriften serverer vi svinefileten med ratatouille - klassisk fransk tilbehør med masse deilige grønnskaker.

Ingredienser

  • 600 g indrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje
  • 2 ss hakket bladpersille ,timian eller salvie

Ratatouille:

  • 1 stk løk
  • 4 stk tomat
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
374kcal
Fett
15.84g
Protein
44.03g
Karbohydrater
9.23g
Jern
mgmg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skjær løk, tomat, squash, aubergine og paprika i grove terninger. Fres grønnsakene raskt i en varm panne med ltt olje. Ha i revet hvitløk og krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene over i en ildfast form.

2. Krydre svinefilet med salt og pepper. Brun fileten raskt i stekepanna slik at den får en gyllen farge rundt det hele. Rull fileten i grovhakkede urter og legg den over grønnsakene i den ildfaste formen. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen.

3. Stek på 125 °C i 20-25 minutter, eller til steketermometeret viser 65°C for medium stekt og 70 °C for medium pluss.

Server gjerne svinefileten med ris, pasta eller potet.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.