Vegetarisk ramen

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som finnes i veldig mange varianter. Her har vi basert hele suppen på grønnsaker. 

Ingredienser

  • 4 båter hvitløk
  • 5 cm frisk ingefær med skall
  • 1 ss rapsolje
  • 2 l vann
  • 2 terninger grønnsakbuljong (terning) eller to liter (grønnsakskraft, se link under oppskriften)
  • 3 ss søt soyasaus (kecap manis)

Tilbehør:

  • 2 stk egg
  • 100 g grønnkål
  • 100 g brekkbønner
  • 1 ss rapsolje
  • 50 g hodekål
  • 160 g nudler (ramen- eller glassnudler)
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 stk liten rødløk
  • 12 potte frisk koriander
Vis næringsinnhold
Energi
279kcal
Fett
9g
Protein
4.6g
Karbohydrater
40g
Jern
2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og skjær ingefær i tynne skiver. Stek dette i en middels varm kasserolle til det er lett brunet. Ha i vann, buljongterninger og soyasaus, og kok uten lokk på middels varme i 20 minutter.
  2. Sil av hvitløk og ingefær, så er kraften klar, hold den varm.
  3. Stek grønnkål og brekkbønner i en varm stekepanne med olje det får en fin farge. Finhakk kål og løk.
  4. Ha eggene i en kjele og dekk med vann. Kok opp og ta tiden fra vannet begynner å koke, 6-8 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.
  5. Ha nudlene i suppen og kok dem etter anvisning på pakken.

Server suppen i skåler og legg på kål, brekkbønner, halve egg og pynt med chiliflakes, løk og koriander.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.