Lagre

Ingredienser

  • 2 båter hvitløk
  • 2 cm frisk ingefær med skall
  • 1 ss rapsolje
  • 1 l vann
  • 2 terninger grønnsakbuljong (terning) eller to liter (grønnsakskraft, se link under oppskriften)
  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)

Tilbehør:

  • 2 stk. egg
  • 100 g grønnkål
  • 100 g brekkbønner
  • 1 ss rapsolje
  • 50 g hodekål
  • 160 g nudler (ramen- eller glassnudler)
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 stk. liten rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

279kcal

Energi

9g

Fett

4.6g

Protein

40g

Karbohydrater

2mg

Jern

Del

Vegetarisk ramen

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som finnes i veldig mange varianter. Her har vi basert hele suppen på grønnsaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 2 båter hvitløk
  • 2 cm frisk ingefær med skall
  • 1 ss rapsolje
  • 1 l vann
  • 2 terninger grønnsakbuljong (terning) eller to liter (grønnsakskraft, se link under oppskriften)
  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)

Tilbehør:

  • 2 stk. egg
  • 100 g grønnkål
  • 100 g brekkbønner
  • 1 ss rapsolje
  • 50 g hodekål
  • 160 g nudler (ramen- eller glassnudler)
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 stk. liten rødløk
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

279kcal

Energi

9g

Fett

4.6g

Protein

40g

Karbohydrater

2mg

Jern

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og skjær ingefær i tynne skiver. Stek dette i en middels varm kasserolle til det er lett brunet. Ha i vann, buljongterninger og soyasaus, og kok uten lokk på middels varme i 20 minutter.
  2. Sil av hvitløk og ingefær, så er kraften klar, hold den varm.
  3. Stek grønnkål og brekkbønner i en varm stekepanne med olje det får en fin farge. Finhakk kål og løk.
  4. Ha eggene i en kjele og dekk med vann. Kok opp og ta tiden fra vannet begynner å koke, 6-8 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.
  5. Ha nudlene i suppen og kok dem etter anvisning på pakken.

Server suppen i skåler og legg på kål, brekkbønner, halve egg og pynt med chiliflakes, løk og koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant