Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Omelett toast
En omelett toast som middagssandwich er den perfekte løsningen når du trenger en rask og mettende middag. Kombinasjonen av fluffy egg, saftig skinke, friske tomater, sprø salat og en kremet touch av majones gjør denne sandwichen perfekt for travle hverdager. For hverdagsmiddagen blir bedre med brød!
- 1 stk. egg
- 1 ss vann
- 1 ss smør
- 2 skive grovt brød
- 2 skive hvitost
- 0.5 stk. tomat
- 1 blad hodesalat
- 2 skive kokt skinke
- 1 ss majones
Tirsdag
Ovnsbakt laks med crispy salat
Ovnsstekt laks penslet med olje og gode, varme kryddere er noe vi aldri får nok av! Server med en frisk og knasende salat med havreris og du har en knallgod rett gang på gang!
- 2 dl havreris
- 600 g laksefilet
- 0.5 ss nøytral olje
- 0.5 ss paprikapulver
- 0.5 ss malt spisskummen
- 0.5 ts salt
- 4 stk. gulrot
- 2 stk. agurk
- 1 pk reddik
- 2 stk. vårløk
- 0.25 stk. sitron
- 0.5 ss virgin olivenolje
Onsdag
Kyllingfrikassé med filet
En rask kyllingfrikassé er et supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen. Med kyllingfilet istedenfor høne har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time, og du kan bruke opp rotgrønnsaker du har i kjøleskapets grønnsaksskuff.
- 2 stk. kyllingfilet
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 0.5 stk. purre
- 0.25 stk. sellerirot
- 5 dl vann
- 1 stk. hønsebuljongterning
- 5 dl kraft fra koking
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 0.5 dl matfløte
- 2 ss sitronsaft
Torsdag
Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt
Gulrotsuppe er en sunn og fargerik suppe med mye smak. Både barna og de voksne elsker den. Suppa varmer godt på kjølige dager.
- 1.5 kg gulrot
- 400 g potet
- 1 stk. løk
- 1 ss nøytral olje
- 1.2 l kjøttbuljong (utblandet)
- 0.5 stk. purre
- 1 dl kesam original, 8 %
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 1 ss nøytral olje
Fredag
Bifftaco med maiskrem og pádron paprika
Saftig bifftaco med kremet mais, tomatsalsa og heite pádronpaprika! Servert i små tortillas på ekte meksikansk vis. Her kan du bruke flatbiff av storfe, skirt steak, flankebiff eller entrecôte som alternativer.
- 3 stk. tomat
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss nøytral olje
- 160 g hermetiske maiskorn
- 1 båt hvitløk
- 1 ss smør
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 800 g flatbiff av storfe
- 1 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 2 ss nøytral olje
- 200 g grønn chili
- 2 ss nøytral olje
- 8 stk. mini tortillalefser
Lørdag
Ferske vårruller med kylling
Rispapirruller med friske grønnsaker i spreke farger og saftig kyllingfilet. Nesten som å spise regnbuen! Lag gjerne en peanøttdip eller hoisinsaus til for ekstra asiatisk smak på denne lekre retten.
- 2 stk. kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts peppermiks
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. gulrot
- 0.5 stk. agurk
- 1 stk. gul paprika
- 0.25 stk. rød spisskål
- 100 g glassnudler
- 25 g frisk koriander
- 16 stk. rispapir
- 0.5 potte frisk koriander
- 2 ss sesamfrø
Søndag
Betasuppe med svineknoke
Betasuppe er norsk tradisjonsmat på sitt beste! Kok gjerne flere knoker samtidig og lag en stor porsjon betasuppe med kjøtt fra svineknokene og masse deilige grønnsaker.
- 2 stk. lettsaltet svineknoke
- 2 stk. løk
- 6 stk. potet
- 6 stk. gulrot
- 1 stk. sellerirot
- 1 stk. kålrot
- 1 stk. purre
Dessert
Blåbærmuffins
Muffins er blitt en velkjent og populær kake. Den er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt blåbær.
- 200 g smør
- 300 g sukker
- 1 stk. vaniljestang
- 4 stk. egg
- 3 dl kremfløte
- 5 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 2 dl blåbær
Restetips
Bakt gulrotsuppe
Er du glad i gulrot? Da vil denne bakte gulrotsuppen garantert falle i smak. Når grønnsakene får tid i ovnen blir de møre, gylne og fulle av karamellisert sødme. Gulrøttene får selskap av pastinakk, løk og en hel bakt hvitløk som blir silkemyk og mild. Varme kryddere, som spisskummen, korianderfrø og nellik gir suppen en varm, krydret dybde. Server den rykende varm med sprø toast.
- 600 g gulrot
- 150 g pastinakk
- 150 g sellerirot
- 1 stk. løk
- 1 stk. hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 3 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts korianderfrø
- 1 stk. hel nellik
- 2 ss frisk timian
- 8 skive grovt brød
- 180 g hvitost
- 4 skive kokt skinke
- 2 ts dijonsennep
- 3 ss smør
- 6 dl vann
- 4 dl kyllingkraft
- 2 dl matfløte
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






