1 porsjon gir ca. 20 kaker.
1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
2. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmasin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.
3. Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
4. Vend forsiktig inn blåbær.
5. Bruk en isskje eller to spiseskjeer og fordel røren i mellomstore muffinsformer (skal kun fylles 3/4 deler fulle). Stek kakene midt i stekeovn i 15-20 minutter.
Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.
6. Legg muffinsene til avkjøling på rist når de er ferdig stekt. Sikt gjerne over litt melis før servering.