Ingredienser

1 porsjon gir ca. 20 muffins

  • 4 stk. egg
  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl fløte
  • 2 dl blåbær
Del

Blåbærmuffins

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Muffins er blitt en velkjent og populær kake. Den er enkel å lage og en kan variere smaken i det uendelige. I denne oppskriften er det brukt blåbær.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 20 muffins

  • 4 stk. egg
  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl fløte
  • 2 dl blåbær

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmasin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.
  2. Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  3. Vend forsiktig inn blåbær. 
  4. Bruk en isskje eller to spiseskjeer og fordel røren i mellomstore muffinsformer (skal kun fylles 3/4 deler fulle). Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.
  5. Stek kakene midt i stekeovn på 180 °C i 15-20 minutter.
  6. Legg muffinsene til avkjøling på rist når de er ferdig stekt. Sikt gjerne over litt melis før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant