Du trenger: strimlet svinekjøtt, gulrot, potet, løk, purre, kjøttbuljong (utblandet), kesam, olje, salt og pepper.
1. Skrell gulrot og potet. Skjær potetene i store terninger, og 2/3 av gulrøttene i grove biter. Legg grønnsakene i en bolle med kaldt vann.
2. Rens løk og del den i båter. Surr løken i en gryte med litt olje til den blir blank.
3. Hell av vannet på grønnsakene, og ha dem over i gryten sammen med løken. Fres det hele et par minutter.
4. Hell på kjøttbuljong og la det koke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene og purreløk i tynne skiver.
5. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en foodprosessor.
6. Kok opp suppen. Ha i purre og resten av gulrøttene. La det koke i 5 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.
Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.
7. Stek strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
Legg kjøttet i suppen rett før servering, eller anrett suppen i dype skåler og legg kjøttet på toppen.