Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Oksefilet Wellington
Beef Wellington – en klassiker som imponerer! Wellington er den ultimate festmaten, og en rett som garantert vekker begeistring. Med saftig indrefilet, sprø butterdeig og smakfullt fyll er dette en middag du kan briljere med. Følg vår steg-for-steg-oppskrift for et vellykket resultat som imponerer gjestene dine!
- 1.2 kg indrefilet av storfe
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
- 150 g frisk sjampinjong
- 2 stk. sjalottløk
- 2 ss smør
- 3 ss bladpersille
- 2 dl brødrasp
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 pk butterdeig
- 1 stk. egg
Tirsdag
Helstekt kalkun med brødstuffing og fløtesaus
Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen, men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av.
- 1 stk. kalkun, ca. 6 kg
- 2 ss smør
- 0.5 stk. løk
- 0.5 stk. gulrot
- 0.25 stk. sellerirot
- 2 stilk frisk kruspersille
- 1 stk. laurbærblad
- 6 stk. hel pepper
- 3 ss smør
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 200 g brød
- 100 g pinjekjerner
- 100 g pistasjnøtter
- 100 g pecannøtter
- 300 g svisker
- 4 ss smør
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss frisk kruspersille
- 1.5 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen)
- 4 ss hvetemel
- 2 dl kremfløte
- 2 ss ripsgelé
- 4 ss soyasaus
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 dråpe sukkerkulør
Onsdag
Lapskaus med pinnekjøtt
Har du rester av pinnekjøtt fra en av julens mange selskaper? Lag en deilig, varmende lapskaus og bruk opp pinnekjøttrestene.
- 300 g pinnekjøtt
- 8 stk. potet
- 2 stk. gulrot
- 2 skive kålrot
- 1 stk. persillerot
- 0.5 stk. løk
- 8 dl vann
- 2 stk. kjøttbuljongterning
Torsdag
Kyllinggryte med selleri
Kyllinggryte er herlig middagsmat, også i hverdagen. Her har vi en enkel og smakfull gryte med gode smaker av selleristang, purre og hvitløk.
- 16 stk. potet
- 8 stk. kylling lårfilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 ss nøytral olje
- 0.75 stk. purre
- 200 g stilkselleri (stangselleri)
- 2 båt hvitløk
- 1 ss hvetemel
- 2 dl eplejuice
- 2 dl hønsebuljong (utblandet)
- 2 ts tørket timian
- 1 dl oliven
- 0.5 bunt bladpersille
Fredag
Falafel
Falafel er vegetarboller eller flate kaker laget av moste kikerter. Falafler er vegetarmat med opprinnelse fra Midtøsten.
- 500 g tørkede kikerter
- 1 stk. sitron
- 4 ss frisk koriander
- 4 ss bladpersille
- 1 stk. egg
- 3 båt hvitløk
- 2 ts malt spisskummen
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 3 dl yoghurt naturell
- 1 stk. agurk
- 1 stk. grønn chili
- 1 ts salt
- 2 stk. vårløk
Lørdag
Asiatisk ribbe med hot kålsalat
Elsker du ribbe, men har lyst til å gi den en spennende vri? Prøv en marinert ribbe med deilig sprø svor! Servert med en frisk og syrlig asiatisk coleslaw. Julemat som kicker!
- 2 kg tynnribbe
- 1 ts salt
- 1 ss malt spisskummen
- 2 ts chilipulver
- 15 g frisk ingefær
- 2 stk. lime
- 2 dl appelsinjuice
- 2 dl soyasaus
- 3 ss riseddik
- 1 stk. hel kanel
- 10 båt hvitløk
- 300 g hodekål
- 300 g rødkål
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. grønt eple
- 0.5 potte frisk koriander
- 1 stk. rød chili
- 4 ss peanøtter
- 2 ss riseddik
- 3 ts sesamolje
- 2 ss soyasaus
- 1 ss honning
- 2 ts frisk ingefær
Søndag
Fiskefrikassé med rød og hvit fisk
En smakfull fiskegryte med grønnsaker, nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.
- 400 g kveitefilet
- 400 g ørretfilet
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. persillerot
- 1 stk. fennikel
- 50 g sukkererter
- 3 ss smør
- 1.5 ss hvetemel
- 1 dl hvitvin
- 0.5 ss frisk rosmarin
- 0.5 ss frisk timian
- 6 dl fiskekraft
- 3 dl kremfløte
Dessert
Karamellpudding
Karamellpudding er kanskje Norges mest populære dessert. Og det er ikke så rart – når den fløyelsmyke, deilige desserten kommer på bordet bringer den frem mange gode minner for alle og enhver. Populært dessert til jul, men også resten av året.
- 2 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 1 stk. vaniljestang
- 6 dl melk
- 5 ss sukker
- 8 stk. egg
Restetips
Pinnekjøtt i vaffel
Pinnekjøtt i vaffel - den ultimate julerestematen! En enkel, morsom og knallgod måte å bruke opp restene av pinnekjøttet. Vi har kombinert kjøttet med klementin og deilig bbq-saus, men her er det opp til deg hva du vil bruke.
- 4 stk. egg
- 2 ss sukker
- 3 dl lettrømme
- 5 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 4 ss olivenolje
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 250 g ferdigdampet pinnekjøtt
- 2 stk. klementin
- 4 ss lettrømme
- 2 dl alfalfaspirer
- 3 ss bbq-saus
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







